Haberler

Amasya: Çiftçilere El Traktörü

- Kırsal Alanda Sosyal Riski Azaltma Projesi Kapsamında Amasya'da 18 Çiftçiye 9 Adet Pat Pat Diye Tabir Edilen El Traktörlerinden Dağıtıldı.

- Kırsal Alanda Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında Amasya'da 18 çiftçiye 9 adet pat pat diye tabir edilen el traktörlerinden dağıtıldı.

Vali Celaleddin Lekesiz, AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, Vali Yardımcısı Zafer Karamehmet, Tarım İl Müdürü Ahmet Millici ve çiftçilerin katıldığı bir tören ile Kırsal Alanda Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında Yenice Beldesi'nden 14 ve Mamatlar Köyü'nden 4 çiftçiye 1 yıl ödemesiz, 3 yıl 3 eşit taksit ile ödemeli pat pat diye tabir edilen bahçe traktörlerinden dağıtıldı.

Tanesi 7 bin YTL'ye, tamamı 62 bin 948 YTL'ye mal olan bahçe traktörlerinin günde 10 dekar alanı işleyebildiğini belirten Tarım İl Müdürü Ahmet Millici, traktörlerin küçük olmasına rağmen, su arığı açtığını, çapa, ilaçlama, tohum ekme, ot biçme, tarla sürme ve taşımacılık işlerinde kullanıldığını söyledi.

Traktörlerin çiftçilere çok uygun şartlarda verildiğine dikkat çeken Vali Lekesiz, proje kapsamında bu zamana kadar Amasya'da 74 adet dağıtım yapıldığını, ilçelerin bu bakımdan geri kaldıklarını, zamanla ilçelerinde istenilen düzeye geleceğini söyledi.

(DY-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title