Haberler

Almanya'daki Genel Seçim

Federal Meclis’in en genç üyesi Mahmut Özdemir oldu

Almanya'da dün düzenlenen genel seçimde Duisburg ikinci bölgeden doğrudan seçilen Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi Mahmut Özdemir, meclisin en genç milletvekili oldu.

Duisburg kentinde 23 Haziran 1987 tarihinde dünyaya gelen 26 yaşındaki Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok sevinçliyim. Yüzde 44 gibi yüksek bir oy oranıyla Duisburg'daki seçmenlerin güvenini kazanabildiğim için çok mutluyum. Böylesine büyük bir güvenle Berlin'e gitmeye hazırlanıyorum"  dedi.

SPD'de 14 yaşından bu yana aktif siyaset yapan Özdemir, "Yeni dönemde en büyük önceliğim, her şeyden önce vatandaşa yakın siyaset yapmak olacak" diye konuştu.

Almanya'nın Avro Bölgesi'nden çıkmasını savunan Almanya İçin Alternatif (AfD) adlı partinin yüzde 5'lere ulaşan destek almasıyla ilgili Özdemir, "Bunların çoğu, bir defaya mahsus tepki oyları. Şimdi artık yeni hükümetin iyi bir avro politikası izlemesi gerekiyor. Vatandaşlara artık avro konusunda gerçeklerin söylenmesi gerekiyor. Bizler de bunların takipçisi olacağız" ifadesini kullandı.

Federal Meclis'in en yaşlı milletvekili de 1 Aralık 1935 tarihinde doğan Hristiyan Demokrat Birlik partili (CDU) Heinz Riesenhuber oldu. Riesenhuber, en yaşlı milletvekili sıfatıyla meclisin ilk oturumunu yönetecek.

Federal Meclis'e 401 erkek, 229 kadın seçildi. Meclisin 22 Ekim 2013 tarihine kadar ilk oturumu yapması gerekiyor. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Özdemir Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title