Haberler

Almanya'da Türklerin Bulunduğu Bina Kundaklandı

Almanya'nın Dortmund Şehrinde Osterholzstr Semtindeki 3 Türk Ailesinin de Oturduğu Bir Bina Sabaha Karşı Saat 05.00 Sıralarında Kimliği Belirsiz Kişi veya Kişilerce Kundaklandı.

Almanya'nın Dortmund şehrinde Osterholzstr semtindeki 3 Türk ailesinin de oturduğu bir bina sabaha karşı saat 05.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı.

Yangın sırasındaysa yine bir skandal yaşandı. Tahsin Uzun isimli yangınzede Türk'ün iddiasına göre, yangını söndürmeye gelen itfaiye ekipleri önce Almanları daha sonra Türkleri kurtardı. Uzun'un iddiasına göre, Alman itfaiyesi, çatıda mahsur kalan Türk gencine "Nasıl çıktıysan öyle in" diyerek yardım etmek istemedi.

Tahsin Uzun (38), "Saat 04.00 sıralarında eve geldim. Hiçbir şey yoktu. Daha sonra banyoya girdim, çatı katında oturan teyzemin oğlu bana saat 05.00'te telefon açtı, 'Tahsin, koku duyuyor musun?' dedi. 'Bir şeyler duyuyorum ama nereden geldiğini bilmiyorum' dedim. Kapıya koştum. Kapıyı açtığımda koridorları dumanlar sarmıştı, apar topar giyindim. Teyzemin oğluna 'itfaiyeyi ara' dedim. Hemen aradık, itfaiye hemen geldi. Ben birinci kattan pencereden atladım. Teyzemin oğlu yukarıda kaldı, çatı katta. Ne olduğunu anlayamadık. Sabah eve gelen polis, bunun bilinçli çıkarılmış bir yangın olduğunu söyledi" dedi.

Uzun, yangın sonrası teyzesinin oğlunun kurtarılması sırasında bir skandal yaşandığı belirterek, itfaiye ve polise tepki gösterdi.

Uzun, "Ben binanın ön tarafına geçtim. Teyzemin oğlu çatıda, çanak antene sarılmış itfaiye ekiplerinin kendisini kurtarmasını bekliyordu. İtfaiye erine, 'teyzemin oğlunu oradan alın' dedim. Onu almayıp yan taraftaki evi yanmayan Alman'ı kurtardılar. Alman'ı alıp aşağı indirdiler. Daha sonra polis, 'Tamam, teyzenin oğluna söyleyebilirsin merdivenden aşağıya inebilir' dedi. Ben de, 'Ya aşağıya düşerse' dedim. Polis bana, 'Bağırma seni karakola götürürüm' dedi. Ben de 'götür' dedim. Bu nasıl bir kurtarma anlamadım'' ifadelerini kullandı.

(MT-İÖZ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title