Haberler

Terör örgütü yandaşları Almanya'da Türk gençlere saldırdı

Güncelleme:

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nı protesto etmek için yürüyüş düzenleyen terör örgütü YPG/PKK yandaşları, Türk gençlere şişe ve taşlarla saldırdı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ne bağlı Bottrop şehrinde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu'nun (SMO), Fırat'ın doğusunda terör örgütü YPG/PKK tarafından oluşturulmak istenen terör koridorunu bertaraf etmek, bölgede huzur ve barışı sağlamak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı protesto etmek için yürüyüş düzenleyen terör örgütü yandaşları, polise ve Türk gençlere saldırdı.

ÇOK SAYIDA GÖSTERİCİ YARALANDI

Terör yandaşları yürüyüş sırasında Türkiye'ye karşı slogan atınca, sokağın karşısında Türk grupla karşı karşıya geldi. Türkler, terör yandaşlarına sloganlarla karşılık verince olay çıktı. Terör yandaşları, Türk gençlere şişe ve taşlarla saldırdı. Bölge polisi olaylara müdahalede yetersiz kalınca, çevre şehirlerden takviye çevik kuvvet olay yerine geldi. Daha sonra, helikopter destekli operasyon yapıldı. Çıkan olaylarda, 5 polis ile çok sayıda gösterici yaralandı. Polis araçları da terör yandaşlarının taş atması sonucu zarar gördü.

Polisler tedavi için hastaneye gönderilirken, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

TÜRK DÜKKANLARINA DA SALDIRMIŞLARDI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Almanya'da terör örgütü yandaşları, Barış Pınarı Harekatı'nı protesto etmek için düzenledikleri bir başka gösteride de Türklere ait bir kahvehaneye ve bir küçük dükkana saldırmışlardı. Çıkan olaylarda 1'i polis, 5 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ren Vestfalya Almanya 3.Sayfa Dünya Haberler

500

Yorumlar (8)

zaza:

Bu kavatlar tatilde Türkiye''deler , Antalya'' da yazlıkları otelleri var . İtlikte sınır tanımıyorlar. Bunlar tespit edilsin vatandaşlıkları iptal edilsin.

65
13
yanıtYanıtla
Kemal:

Zaza provokatör belli cahil herif her almanyada olan kürt saldirmismi He her Türk fetocumu He insanları genelmme lan zazart mısın ne zirtsin

2
8
yanıtYanıtla
BOZKURT:

TÜRK KÜRT KARDEŞTİR. . . PKK KALLEŞTİR. . . BİR MİLLET ÇEŞİTLİ KÖKENLERDEN OLUŞUR, HEPİMİZİN BAYRAĞI AY YILDIZDIR. . . BİZİ AYRIŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI ARAMIZDAN AYRIŞTIRALIM DERİM BEN. . . .

7
2
yanıtYanıtla
s:

anlamadığım almanya neyine güvenip artislik yapıyor. Almanyanın neredeyse 20 milyon nüfusu türk kökenli kişilerden oluşuyor hani hayırdır.

5
1
yanıtYanıtla
mahmut şipi:

20 mi çok değil mi

yanıt1
yanıt2
0131:

sabirla takip ediyoruz ama bu köpeklerin duracagi yok kuduz olmuslar. . telef edilmelleri karantinaya alinmalari mübahtir. . . .

4
0
yanıtYanıtla
adana:

ehh bu etekli kimamacilerden bu beklenir tarihlerinde hic bir kavgaya cesur olmadilar hep kalles kancik bu kiro bozuntulari

3
0
yanıtYanıtla
COŞKUN ÇAKIROĞLU:

Bu kansızların çoğununda kürt olduğunu zannetmiyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title