Haberler

Almanya?Da Sürücüleri 2011'De Bekleyen Yenilikler

Almanya'da 2011 Yılı Sürücüler Açısından Bir Çok Yeniliğin Başlangıcı Olacak. Araç Sahipleri Yeni Yılla Birlikte Kendilerini Çok Sayıda Yeni Yasa ve Düzenlemeye Göre Ayarlamak Zorunda Kalacak.

Almanya'da 2011 yılı sürücüler açısından bir çok yeniliğin başlangıcı olacak. Araç sahipleri yeni yılla birlikte kendilerini çok sayıda yeni yasa ve düzenlemeye göre ayarlamak zorunda kalacak.

ALMANYA'da 2011 yılıyla birlikte sürücüleri ilgilendiren bir çok yeni yasa ve düzenleme yürürlüğe girecek. Sürücler yeni yılla birlikte farları gündüz farı zorunluluğu, AB içindeki cezaların Almanya'da tahsil edilmesi ve ehliyet yaşının düşürülmesi gibi çok sayıda yenilikle karşı karşıya kalacak. İşte Avrupa Otomobil Kulübü (ACE) tarafından açıklanan ve Almanya'daki sürücüleri 2011 yılında bekleyen yenilikler...

KIŞ LASTİKLERİ KARARA BAĞLANIYOR

ACE'nin verdiği bilgiye göre, Eyalet Temsilcileri Meclisi 26 Kasım'daki oturumunda kış lastikleriyle ilgili tartışmalara son noktayı koyacak. Meclisin, kar ve buz gibi yolların kayganlaştığı koşullarda sadece kış lastiğiyle trafiğe çıkılmasına izin verilmesi yönünde karar alması bekleniyor. Bu kurala uymayanlar 80 Euro'ya kadar para cezası ödemenin yanı sıra Flensburg Trafik Sicil Dairesi'ndeki siciline de 1 puan yazdırmış olacak.

EHLİYET YAŞI 17'YE İNİYOR

Almanya'da ehliyet alma yaşı 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren 17'ye inecek. Böylece 5 yıldır test edilen uygulama yeni yılda yasallaşmış olacak. Ancak 17 yaşındaki sürücülerin, reşit olana kadar yanında bir refakatçi ile direksiyon başına geçmesine izin verilecek. Yetkiler bu uygulamayla genç ve acemi şoförlerdeki kaza riskini azaltmayı hedefliyor.

ÜÇ ARACA ORTAK PLAKA NUMARASI

Önümüzdeki yıl yaz aylarında araç plakalarıyla ilgili yeni bir düzenlemenin yürürlüğe girmesi planlanıyor. Buna göre en fazla üç araca kadar aynı plaka numarası kullanabilecek. Ancak bu araçlardan sadece biri bu plakayla trafiğe çıkabilirken, bu süre içinde diğer iki araç kullanımda olmayacak. Zorunlu trafik sigortası plakayı kullanan otomobillerden en üst sınıftakine göre hesaplanacak. Motorsiklet ve karavanlar bu hesaba katılmayacak. Ana hatları böyle belirlenen uygulamayla ilgili kesin düzenlemelerin yıl içinde belli olması bekleniyor.

AB İÇİNDEKİ TRAFİK CEZALARININ ÖDENMESİ

Almanya dışında ve Avrupa Birliği sınırları içinde trafik kurallarını ihlal edenlerin cezaları, 2011 yılından itibaren Almanya'da da tahsil edilebilecek. Avrupa Otomobil Kulübü'nün (ACE) açıklamasına göre, bu uygulamanın işlem masrafları da eklendiğinde 70 Euro'yu aşan cezalarda uygulanacak.

GÜNDÜZ FARI ZORUNLULUĞU

Önümüzdeki yıl 7 Şubat tarihinden itibaren yeni üretilen otomobillerde trafiğe çıkış ruhsatı için gündüz farı donanımı zorunluluğu getirilecek. Buna göre yeni otomobillerde motor çalıştığı anda gündüz farı otomatik olarak açılacak. Sürücü kısa hüzmeli fara geçtiğinde, gündüz farı kapanacak. ACE'nin verdiği bilgiye göre, eski araçlar da gündüz farı donanımını taktırabilecek. Ama şu anda yeni otomobiller haricinde bir zorunluluk bulunmuyor.

VERGİ MUAFİYETİ

Euro5 ve Euro6 atık gaz standartlarındaki yeni otomobillere verilen Motorlu Araç Vergisi'nden muafiyet hakkı, 2011'de değişecek. Vergi muafiyeti bundan böyle sadece 1 Ocak'tan itibaren kayıtlı olan Euro6 standartındaki dizel otomobillere uygulanacak. Bu araçlaraın sahiplerine 2013 yılına kadar geçerli bir defaye mahsus 150 Euro'luk bir vergi muafiyeti verilecek.

DİZEL ARAÇLARDAKİ EK VERGİ UYGULAMASI

Partikel filtresi olmayan dizel otomobillerdeki ek vergi uygulaması, 1 Nisan 2011'den itibaren sona erecek. Dizel araçlarda 2007 yılından beri motor hacminin her 100 metreküpü için yıllık 1,20 Euro ek vergi ödeniyordu.

BİO BENZİN

Ocak ayından itibaren benzin istasyonlarında, Bioethanol (Bio etil alkol) oranı en fazla yüzde 10 olan ?Benzin E10? yakıtı satılmaya başlanacak. Eyalet Temsilcileri Meclisi'nin konuyu 26 Kasım'da karara bağlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Yüzde 10'luk etil alkol oranlı benzinin piyasadaki her araca uymayacağı göz önüne alınarak, yüzde 5 etil alkol oranlı benzin satışı aynı şekilde devam edecek.

PATİNAJ ÖNLEME SİSTEMİ (ESP)

2011 kasım ayından itibaren üretilecek ağır vasıta araçlar ve otobüslerde, Patinaj Önleme Sistemi (ESP) olması zorunluluğu getirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title