Haberler

Alman Büyükelçi Cuntz'dan Demokratik Açılıma Destek

Almanya'nın Büyükelçisi Dr.eckort Cuntz, Hükümetin Demokratik Açılımınına Destek Vererek, "Bu Süreç Cesur Süreç. Türkiye Politikasından ve Türkiye Toplumandan Çıkan Bir Süreç" Diyerek, Türkiye'nin Farklı Kökenden Gelen İnsanlara Sahip Çıkarsa Daha Güçlü Bir Ülke Olacağını Vurguladı.

Almanya'nın Büyükelçisi Dr.Eckort Cuntz, hükümetin demokratik açılımınına destek vererek, "Bu süreç cesur süreç. Türkiye politikasından ve Türkiye toplumandan çıkan bir süreç" diyerek, Türkiye'nin farkı kökenden gelen insanlara sahip çıkarsa daha güçlü bir ülke olacağını vurguladı.

Alman Büyükelçi Cuntz, Türk Polis Teşkilatı'na Ankara'daki Rezidans'nda bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ahmet Pek gibi çok sayıda üst düzey emniyet yetkilisi katıldı.

Resepsiyonda konuşan Büyükelçi Cuntz, iki ülke polis teşkilatlarının son dönemde önemli operasyonlara beraber imza attıklarını belirterek, "Sınıraşan suçlarla mücadelede,Türk Alman polisinin işbirliği ile ciddi başarılara imza atıldı. Bundan sonra da bu ilişkiyi geliştirmek için polis yetkililerimizi böyle biraraya getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

İlk defa yapılan bu resepsiyonun ileri dönemde tekrarlanarak iki ülke polis birim yetkililerinin biraraya getirilerek işbirliğinin arttırılacağını vurgulayan Cuntz, "Türk polis teşkilatına verdiğimiz önemi göstermek istedik" şeklinde konuştu.

Törene Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın bir programı nedeniyle katılamadığını kaydeden Tokgöz ise, "AB üyesi ülkelerle pek çok twinning çalışmasında başarıyla yürütülmektedir. Bunlardan Almanya ile yapılan çalışmalarda Türk Polisi'nin gelişiminde ciddi katkıları oldu" diyerek verilen resepsiyon için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alman Büyükelçi Cuntz, Almanya'da 3 milyonun üzerinde Türk bulunduğunu hatırlatarak, "Bu rakamdan daha fazlası da Türkiye'de yerleşik Alman vatandaşı var. Bu bizi çok yakın iki ülke yapıyor. Bu nedenle Federal Emniyet teşkilatımızın Türkiye'de görev yapan yetkilileriyle, Türk Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerini bir araya gelmesinin, güvenlik çalışmalarında daha da verimi arttıracağını düşündük" diyerek resepsiyonun amacını açıkladı.

"CESUR BİR SÜREÇ"

3 yılı aşkın süreçtir Türkiye'de görev yaptığını hatırlatan Büyükelçi Cuntz, "Türkiye geleceğe bakan bir ülke. Türkiye tarihi güçlü bir ülke. Pozitif bir görüntü çizen bir ülke" diyerek demokratik açılıma destek verdi. "Bu süreç oldukça cesur bir süreç ve Türkiye politikasından, Türkiye toplumundan çıkan bir süreç" dedi. Demokratik Açılımı destekleyen Cuntz, "Türk ulusunun birliğini korumak için, demokratik açılımın hedefine ulaşabilmek için bu adımların atılması gerekiyor. Bu konulardaki tartışmalar gündemde olması önemli" şeklinde konuştu.

Cuntz, ayrıca Türkiye'nin farklı kökenlerden gelen insanlara sahip çıkarsa daha da güçlü bir ülke olacağını ifade etti.

PKK'nın AB terör listesinde bulunan bir örgüt olduğunu belirten Cuntz,"PKK'nın Türkiyenin birliğine ve bütünlüğüne yönelik eylemleri son bulmalıdır. örgütünün silah bırakmasının gerekir. ülkelerimiz arasında emniyet teşkilaları mücadelede beraber çalışıyor. PKK'ya karşı ortak bir çaba var" dedi.(ANKA)

(ÜNS/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title