Haberler

Alanya'da Çıkan Orman Yangınında 5 Ev Kül Oldu

Antalya'nın Alanya ilçesinde çıkan orman yangınında 5 ev tamamen yanarken, 15 evin de yangından zarar gördüğü öğrenildi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde çıkan orman yangınında 5 ev tamamen yanarken, 15 evin de yangından zarar gördüğü öğrenildi. Jandarma tarafından 20 ev ise boşaltıldı.

Alanya kırsalında bulunan Sapadere Kanyonu mevkiinde bugün saat 10.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangınında 5 ev tamamen yandı, 15 ev de zarar gördü. 20 ev ise jandarma ekipleri tarafından boşaltıldı. Yangın Fakırcalı Mahallesi'ni de aşıp Gazipaşa'nın Yeniköy Mahallesi sınırına kadar geldi. Yangının yaklaşık 20 kilometrelik bir alanda etkili olduğu belirtildi. Bölgede yangının devam ettiği, sıcak esen rüzgarın da etkisiyle yer yer yayıldığı öğrenildi. Sapadere'de ekipler yerleşim yerlerinin bulunduğu bölgede yangını kontrol altında tutarken, yüksek kesimlerde yangının devam ettiği belirtildi.

"BİZİ SEVİNDİREN OLAY BİR CAN KAYBI OLMAMASI"

Sapadere bölgesinde kanyonun doğu tarafından başlayan yangının Gazipaşa'nın Yeniköy Mahallesi'ne kadar olan 20 kilometrelik alana yayıldığını aktaran Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Bölgemiz ve ülkemiz için çok üzücü bir olay. Yetkililerden aldığımız bilgi doğrultusunda 6 kişi yaralanmış. Her şeyden önemlisi bizi sevindiren olay bir can kaybı olmaması. Bir mahallede tamamen mahalle sakini boşaltıldı. Orada 10'a yakın ev zarar gördü. Bütün evlerde ufak tefek zararlar var. Diğer mahallerde yayılan yangın yerleşim yerlerinden uzakta ama yanan bizim canımız, kanımız olan ormanlarımız" dedi.

"30 YIL ÖNCE AYNI BÖLGEDE BUNA BENZER YANGIN ÇIKTI"

30 yıl önce de aynı bölgede yangın çıktığını belirten Yücel, "Aynı bölgede böyle bir olayın yaşandığını biliyoruz. Bölge ve yöre halkı da aynı şekilde yangın çıktığını söylüyor. 30 yıl geçtikten sonra aynı bölge, aynı olayların yaşanması bizlerin de yetkililer olarak bir ders çıkarması gerekiyor" diye konuştu.

Orman İşletme Müdürlüğü ile Büyükşehir ve Alanya Belediyesinin yangına müdahale ettiğini ifade eden Yücel, "Orman Müdürlüğünün kontrolü altında tüm ekipler çalışıyor. Havadan da helikopterler ve uçaklar yangının söndürülmesine destek veriyor. Bu bölgede yaşayan vatandaşlar birçok yangınlar ve felaketler gördü. Ama bu gerçekten çok kötü bir yangın, çünkü hem havanın sıcaklığı hem de oldukça fazla rüzgar akımı var. Bu da yangının belirli noktalarda hızlı bir şekilde yayılmasına neden oluyor. En kötü şey de çaresizlikle bunu seyretmek oluyor. Elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah yangın en kısa zamanda kontrol altına alınır. Olanlar oldu, biz bunu minimuma kadar indirmeye çalışıyoruz. Ben tüm yöre halkına gelmiş olsun diyorum" şeklinde konuştu.

"15 CİVARINDA EV TEHLİKE ALTINDA"

Sapadere Mahalle Muhtarı Hasan Ünal ise, "Havadan, karadan her türlü müdahale etmemize rağmen fırtınanın etkisiyle çevre mahallelere doğru yoğunlaştı (Başköy). Adeta ciğerimiz yanıyor. Sapadere'nin yüzde 50'si yanmış durumda. 5-6 ev yandı, 15 civarında ev ise tehlike altında. Acil müdahale edilmesi gerekiyor" dedi.

Komşusunun evi yanan Hamit Maç da, "Sabah saat 10 sularında yangın başladı. Yangın fırtınanın etkisiyle ekiplerin tüm müdahalesine rağmen hızla ilerlemeye devam etti. Yangın komşumuzun evine kadar ulaştı, alt kat tamamen, üst kat kısmen yandı. Evin önündeki bir araç ve motosiklette yandı" diye konuştu.

(Erdal Anak / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adem Murat Yücel Gazipaşa Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title