Haberler

AKUT, Torbalı'ya Taşındı

Güncelleme:

Arama Kurtarma Derneği AKUT, Ege Bölge Merkezini Torbalı'ya taşıdı.

Türkiye'nin her yerinde binlerce gönüllü çalışanlarıyla doğal afetlerde vatandaşların imdadına koşan Arama Kurtarma Derneği AKUT, Ege Bölge Merkezi'ni Torbalı'ya taşıdı. Deprem bölgesinde yer alan Torbalı'da acil müdahalelerde kullanılmak üzere çok sayıda arama kurtarma aracı ilçede belediyenin verdiği depoda hazır tutulacak. Afet durumlarında anında müdahale edilerek can kayıplarının önüne geçilmiş olacak.

EGE BÖLGESİ TORBALI'DAN YÖNETİLECEK

Torbalı Belediyesi ile protokol imzalayan AKUT ekibi, Belediyenin Pancar'da kendilerine tahsis ettiği yeri Ege Bölge Merkezi haline getirdi. Tamamen gönüllü vatandaşlardan oluşan AKUT ekibi, daha önce mezbaha olarak kullanılan ancak sonradan boş duran ve mülkiyeti belediyeye ait olan 400 metrekarelik alanı üs haline getirdi. Bu alanda acil müdahale ekipmanlarının bulundurulmasının yanında Türkiye genelindeki tüm AKUT ekiplerinin eğitim ve tatbikat ihtiyaçları da karşılanacak.

DOĞAL AFETLERDE ANINDA MÜDAHALE EDİLECEK

Torbalı Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu ile protokol imzalayan AKUT Ekip Lideri Alper Özkarakaş, "Bizlere destek veren, kucak açan başta Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur olmak üzere tüm belediye personeline, ilk günden bu yana bizimle yakından ilgilenen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu'na, hayat kurtarmak ve çağdaş medeniyetler içinde layık olduğu yere ulaşmış, afetlere dayanıklı bir Türkiye için, yıllardır verdiğimiz gönüllü ve karşılıksız mücadelemizde yanımızda oldukları için ekibim ve şahsım adına teşekkür ederim. Torbalı Belediyesi'nin bizlere tahsis etmiş olduğu alan bizler için çok büyük önem teşkil etmekte" dedi.

TORBALI, AKUT EĞİTİM VE TATBİKAT ÜSSÜ HALİNE GELECEK

Torbalı'yı eğitim ve tatbikat üssü haline getireceklerini ifade eden Özkarakaş, "Belediyemizin bizlere tahsis ettiği alanda eğitim parkurları, yapay enkaz, dar alan parkuru, tırmanış duvarı gibi alanlar oluşturup tüm AKUT ekiplerimizin eğitim ve tatbikat yapmalarını sağlayacağız. AKUT misyonu gereği tamamen gönüllü olarak amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım ile kuruluşundan bugüne kadar 33 bölgede toplam 1504 adet arama kurtarma operasyonu gerçekleştirmiş, 1846 vatandaşımızın hayatının kurtarılmasında hiçbir karşılık beklemeden görev almıştır" şeklinde konuştu.

YAKUPOĞLU, "VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAK VE CAN KAYIPLARINI ÖNLEMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR"

Torbalı'nın deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, "Bildiğiniz gibi ilçemiz deprem kuşağında yer almakta. Bu nedenle belediye olarak bize düşen görev gerekli önlem ve tedbirleri almaktır. AKUT ile koordineli bir çalışma yürüterek afet durumlarında iş birliği yapacağız. Kendilerini ilçemizde görmekten son derece mutluyuz. Torbalı Belediyesi olarak bundan sonra da AKUT'a verdiğimiz destekler sürecek. Sosyal bir belediye olarak afet durumlarında vatandaşlarımızın yanında olmak, can kayıplarını önlemek bizim birincil görevlerimiz arasındadır" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Torbalı Türkiye Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title