Haberler

Akseki'de TOKİ Konutları İçin Kura Çekimi

Akseki ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı devam eden konutların kura çekimi gerçekleştirildi.

Akseki ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı devam eden konutların kura çekimi gerçekleştirildi.

TOKİ tarafından Akseki'nin Kırcaboyu mevkisinde yaptırılan 409 konutluk projede sözleşme imzalayan 367 hak sahibinin daireleri, noter huzurunda kura ile belirlendi.

Kura çekim törenine, Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, TOKİ Proje Uzmanı Mehmet Egemen, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Emniyet Amiri Bülent Cumhur Gözetici, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Özdilek ve hak sahipleri katıldı.

Kaymakam Nasır, törende yaptığı konuşmada, TOKİ'nin sadece Akseki'de değil Türkiye'nin her yerinde insanları ev sahibi yapmış bir kurum olduğunu söyledi.

TOKİ'nin el attığı her yerin çehresini değiştirdiğine değinen Nasır, şöyle konuştu:

"Akseki de inanıyorum ki TOKİ konutları sayesinde yepyeni bir çehreye kavuşmuş olacak. Yapılan TOKİ konutları, Akseki'nin doğasına, kültürüne, çehresine uygun bir yapı gerçekleşmekte. İnşaat bitmek üzere. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Akseki'ye hayırlı uğurlu olsun. Akseki bu tür konutların sayesinde daha güzel bir çehreye kavuşacaktır."

Belediye Başkanı Uysal ise, göreve geldikleri zaman Akseki'nin konut sorununu çözmek için söz verdiklerini ve bugün verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Uysal, "Bir sene dolmadan kuralarımızı çekmeye geldik. Ben öncelikle bu konutların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kış şartları ağır geçmesine rağmen bir sene içerisinde bize konutları teslim ediyorlar. Yapılan konutlar bundan önce yapılan TOKİ konutlarına benzemiyor. Yörenin mimarisine uygun proje uygulandı. Projemiz son aşamasına geldi. Hepinize Allah iyi günlerde oturmak nasip etsin." ifadelerini kullandı.

100 konut daha yapmak için proje hazırladıklarını belirten Uysal, "Kısa sürede bunu da gerçekleştireceğiz. Bu konutları tamamlarsak Akseki'nin 20-25 yıllık konut sorununu tamamen çözmüş olacağız. Bu projeyi gerçekleştiren TOKİ'nin tüm yetkililerine teşekkür ediyorum. Konut sahiplerine hayırlı olsun." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, noter huzurunda ilk kura çekimini gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi İsmet Uysal Akseki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title