Haberler

Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Narenciye Üreticileri Birliği ve Bodrum Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle Bodrum ilçesinde 2016 yılında başlatılan Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunu kırılması ve mücadelesinde çalışmaları devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Narenciye Üreticileri Birliği ve Bodrum Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle Bodrum ilçesinde 2016 yılında başlatılan Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunu kırılması ve mücadelesinde çalışmaları devam ediyor.

Bölgede ilk olarak Akdeniz Meyve Sineği mücadelesi 2016 yılında turunçgil bahçelerine ve özellikle Bodrum Mandalinası bahçelerine 200 adet feromon tuzak asılmasıyla, popülasyon tespit çalışması yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilere dekara 2 adet feromon tuzak olacak şekilde toplamda 2000 adet tuzak desteklemesi yapıldı ve 1000 dekarlık turunçgil sahasında çalışmalara başlandı.

2017 yılı içerisinde ise Turgutreis, Türkbükü, Mazı, İnceyalı, Gölköy, Gümüşlük, Ortakent, Yalıkavak, Taşlıyalı, Gündoğan, Bitez Mahalleleri olmak üzere 957 dekar alanda 148 üreticiye ulaşıldı ve turunçgil bahçelerine 1000 adet feromon tuzak uygulaması yapıldı. Bu çalışma ile Bodrum yarımadasının Akdeniz Meyve Sineğinden izole edilmesi amaçlanıyor. Üreticiler, Akdeniz Meyve Sineği zararından dolayı ürün kaybı yaşamayacak. Ayrıca bu biyoteknik mücadele yöntemi ile sadece Akdeniz Meyve Sineği hedef alınarak kimyasal mücadeleden doğan zehir etkisinden kurtulmuş olunuyor.

Üreticiler, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı desteklemelerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, birim alandan, geçmiş yıllara göre daha fazla ürün aldıklarını ve buna bağlı olarak gelir düzeylerinin daha da iyileştiğini söylediler. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title