Haberler

Akdeniz'de Büyük Tehlike

Güncelleme:

Hint Okyanusu ve Kızıldeniz'de görülen zehirli deniz kestanesi Akdeniz'de yayılmaya başladı.

Hint Okyanusu ve Kızıldeniz'de görülen zehirli deniz kestanesi 'Diadema Setosum', Süveyş Kanalı aracılığıyla Akdeniz'de yayılmaya başladı. İsrail, Lübnan, Mısır kıyılarında görülen tür, Antalya'da Konyaaltı ve Kaş bölgesinde de belirlendi.

ZEHİRLİ KESTANE AKDENİZ'DE

Süveyş Kanalı yoluyla ve küresel ısınmanın etkileri ile Hint Okyanusu ve Kızıldeniz kökenli birçok tropikal türün Akdeniz'e göçü devam ediyor. Bugüne kadar bilim adamları ve balıkçılar tarafından rastlanılan tropikal deniz canlılarının sayısının 300'e yakın olduğu tahmin ediliyor. Akdeniz'deki su sıcaklığının artışına bağlı olarak Hint Okyanusu ve Kızıldeniz'den yaşanan göçler arasında zehirli bir deniz kestanesi de belirlendi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Konyaaltı'nda sahile çok yakın mesafede ve Kaş'ta zehirli deniz kestanesi belirledi. AÜ Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, Kızıldeniz'den göç ettiği belirlenen tropikal bir tür olan deniz kestanesinin İsrail, Lübnan ve Mısır kıyılarından da bildirildiğini açıkladı.

"DİKENLERİNDEN KORUNUN"

Doç. Dr. Gökoğlu, Konyaaltı sahilinde kıyıya çok yakın bir mesafede kendilerinin zehirli deniz kestanesini belirlediğini açıkladı. Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Zehirli bir tropikal, dikenli tür. İnsan teniyle temas etmesi halinde dikenleri aracılığıyla zehirler. Zehrinin öldürücü etkisi yok ama alerjisi olan kişiler için riskli ve öldürücü olabilir. Dikkatli olunması ve görüldüğü halde temastan kaçınılması, dikenlerinden korunmak gerekiyor" diye uyardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konyaaltı Lübnan İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title