Haberler

Ak Partili Gençlerden 28 Şubat Protestosu

İzmir'de Ak Parti gençlik kolları üyeleri, 28 Şubat'ın yıldönümünde dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir'in ismini taşıyan meydanda basın açıklaması yaptı.

İzmir'de Ak Parti gençlik kolları üyeleri, 28 Şubat'ın yıldönümünde dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir'in ismini taşıyan meydanda basın açıklaması yaptı. Ak Parti gençlik kolları başkanı Adil Yüksel, "Cuntacıların irtica hortluyor diyerek yaptıkları bu tahribatı gidermek biz AK gençlerin boynunun borcu olmuştur. Meydanlara, okullara, salonlara isimleri verilerek meşrulaştırılmaya çalışılan ayağımızın altındaki isimler ancak tarihin en karanlık sayfalarında kendilerine yer bulacaktır" dedi.

28 Şubat'ın yıldönümünde Ak Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, dönemin öne çıkan isimlarından Orgeneral Çevik Bir'in adını taşıyan Buca'daki meydanda toplandı. Ak Partili gençler adına basın açıklamasını, Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, yaptı. 28 Şubat'ın sadece sözde irticayla ilişkilendirilen mütedeyyin kesimler için değil, toplumun tüm kesimleri için bir demokrasi kaybını, baskı ve insan hakları ihlallerini beraberinde getirdiğini söyleyen Adil Yüksel, "Sözde irtica ile mücadele, kişi ve kurumların temel hak ve hürriyetlerinin ihlalinin kılıfı ve bir tür dokunulmazlık kazanmak için benimsedikleri bir misyon haline geldi. Başörtülü kardeşlerimizin eğitim, öğrenim ve çalışma hakları anayasal ve uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak ucube yönetmeliklerle engellendi. Sadece resmi kurumlarda çalışan başörtülü kadınların değil, örneğin özel dershanelerde, sürücü kurslarında öğretmenlik yapan kadınların da istihdam edilmemeleri için söz konusu kurumlara baskılar ve baskınlar yapıldı. Başlarını açan veya peruk takan kadınlar dahi disiplin cezaları almaktan, sürgünle cezalandırılmaktan, memuriyetten atılmaktan ve işlerini kaybetmekten kurtulamadı. Eşi ile işi arasında tercih yapmaya zorlananlardan bazıları başörtülü eşlerinden, bazıları geçimlerini sağladıkları işlerinden vazgeçmek durumunda kaldılar. Milletin iradesi yok sayıldı, Meclis İç Tüzüğü bahane edilerek, başörtülü milletvekili Merve Kavakçı'nın şahsında millete had bildirilmeye çalışıldı" dedi.

TARİHİN EN KARANLIK SAYFALARINDAN YER BULACAKLAR

'İkna odaları' isminin yüksek öğretim literatürüne bu dönemde girdiğini ve üniversiteli kızların inançları, siyasi kimlikleri ile gelecekleri arasında tercih yapmak zorunda bırakıldığını da vurgulayan Adil Yüksel, "Bunların en başında 28 şubat nesli gelmektedir. Cuntacıların irtica hortluyor diyerek yaptıkları bu tahribatı gidermek biz Ak gençlerin boynunun borcu olmuştur. Meydanlara, okullara, salonlara isimleri verilerek meşrulaştırılmaya çalışılan ayağımızın altındaki isimler ancak tarihin en karalık sayfalarında kendilerine yer bulacaktır. Bizler AK gençlik olarak yapılan bu zulmü bin yıl unutmayacağız ve her zaman ilk günkü acısıyla bu zulmü hatırlayacak, darbeci zihniyetlere karşı dik duracak, hiçbir zaman mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çevik Bir AK Parti 28 Şubat İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title