Haberler

AK Parti ve CHP Denizli'de 3'er, MHP 1 Milletvekili Çıkardı

Denizli'de genel seçimlerde AK Parti ve CHP 3'er, MHP 1 milletvekili çıkardı.

Denizli'de genel seçimlerde AK Parti ve CHP 3'er, MHP 1 milletvekili çıkardı. AK Parti'nin lokomotif ismi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Delikliçınar Meydanı'nda bu defa zeybek oynayamadı. 2004, 2007, 2009, 2011, 2014'teki genel ve yerel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden partisi zaferle çıktığı için zeybek oynayan Bakan Zeybekci, partisi Denizli'de milletvekili sayısı 3'te kalınca meydana inemeden uçakla Ankara'ya gitti.

Denizli'de resmi olmayan sonuçlara göre birinciliğini koruyan AK Parti 3, oylarını arttıran CHP milletvekili sayısını artırarak 3 ve MHP 1 milletvekili çıkardı. Denizli'yi Ankara'da AK Parti'den sanayici Nihat Zeybekci, işletmeci Mehmet Yüksel ve avukat Bilal Uçar, CHP'den inşaat mühendisi Melike Basmacı, avukat Kazım Arslan ve avukat Gülizar Biçer Karaca ile MHP'den ekonomist Emin Haluk Ayhan teslim edecek. Denizli'de 2011 seçimlerinde yüzde 46.6 oy alan ve 7 milletvekilliğinin 4'ünü kazanan AK Parti, Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci'nin yoğun seçim kampanyası ve son hafta gündeme getirdiği ayda 250 lira taksitle 25 bin konut projesinin getirdiği ivmeye rağmen 1 milletvekili kaybetti. AK Parti'nin oyları Denizli'de yüzde 39.7'ye düştü ve milletvekili sayısı 3'e indi.

SEÇİMİN KAYBEDENİ NURCAN DALBUDAK OLDU

Oyunu Denizli'de kullanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, secim sonuçlarını AK Parti İl Başkanlığı'nda oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi'nde takip etti. Milletvekilleri ve il yöneticileriyle birlikte sonuçları takip eden Bakan Zeybekci, sonuçların şekillenmesinin ardından açıklama yapmadan ayrıldı ve uçakla Ankara'ya gitti. Partililer seçim sonuçlarını üzgün takip ederken, Delikliçınar Meydanı'na bu sabah kutlama kurulan platform da sonuçlar kesinleşmeye başlayınca görevliler tarafından söküldü. AK Parti'nin kadın milletvekili Nurcan Dalbudak, geçen seçim olduğu gibi dördüncü sırada aday gösterildi ancak, bu kez Ankara'ya gidemedi. Denizli'de seçimin en açık kaybedeni Nurcan Dalbudak oldu.

CHP'DEN İKİ KADIN

CHP ise, milletvekili sayısını 1 artırarak 3'e çıkardı. 2011 genel seçimlerinde Denizli'de yüzde 31.2 oy alan CHP bu kez oylarını yüzde 4 oranında artırarak 35.2'e yükseltti. Bu artış CHP'ye bir milletvekilliği daha kazandırdı. Milletvekili adayları ve il yöneticileri seçim sonuçlarını Seçim Koordinasyon Merkezi'nde izledi. Sonuçlar geldikçe partililerin yüzü güldü. Partililer birbirlerini kutlarken, Türkiye geneli sonuçlar sevincin coşkulu yaşanmasına engel oldu. CHP, Denizli'nin kadın vekillerini Ankara'ya gönderen isim oldu. Birinci sıra adayı Melike Basmacı ve üçüncü sıra adayı Gülizar Biçer Karaca, Denizli'nin iki kadın milletvekili oldu. Seçim sonuçlarının şekillenmesiyle birlikte büyük sevinç yaşayan Gülizar Biçer Karaca, sevincini partililerle paylaştı. Karaca, "Çok mutluyum. Bu başarıda başka partimizin kadınları olmak üzere herkesin payı var. Gönül isterdi ki, Denizli'deki başarımızı Türkiye geneline yansıtabilseydik. Durmak yok, çok çalışacağız" dedi.

MHP, AYHAN'LA DEVAM

MHP ise, oy oranını artırmasına rağmen ikinci milletvekilliğine uzanamadı. 2011 seçimlerinde yüzde 16.9 oy alan MHP, oy oranına yüzde 18.5'e çıkardı. MHP'de Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, üçüncü kez Denizli'den TBMM'ye giden isim oldu. İkinci sıra adayı Cafer Birtük ise, oy artışına rağmen meclis bileti alamadı. Denizli'de saat 20.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur da partililerin meydanda seçim coşkusu yaşamasının bir başka engeli oldu. HDP ise Denizli'de yüzde 3.7 oy oranına ulaştı. HDP Denizli'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş'ın aldığı 18 bin 700 oyu yaklaşık 10 bin artırdı. Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin oluşturduğu ittifak ise yüzde 1 oy alabildi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülizar Biçer Karaca Ak Parti Denizli Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title