Haberler

AK Parti Sivas İl Başkanı Akkaş'ın Basın Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sivas İl Başkanı Hakan Akkaş, Ulaştırma Bakanlığı Bünyesinde Sivas'ta 2007 Yılında Yapılacak Proje ve Çalışmaları Açıkladı. Akkaş, Yapılacak Çalışmaların Sivas'a Ekonomik ve Sosyal Olarak Çok Şeyler Kazandıracağını Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sivas İl Başkanı Hakan Akkaş, Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde Sivas'ta 2007 yılında yapılacak proje ve çalışmaları açıkladı. Akkaş, yapılacak çalışmaların Sivas'a ekonomik ve sosyal olarak çok şeyler kazandıracağını söyledi.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti iktidarının 5. yılına girdiğini ve bu dönem süresince Cumhuriyet tarihinin önemli işlerine imza atıldığını söyleyen Akkaş, uygulanan projelerden Sivas'ın da nasibini aldığını kaydetti. Akkaş, bundan sonra her hafta yatırım yapan bakanlıkların Sivas ile ilgili projelerini açıklayacaklarını ve bu hafta ilk kez düzenledikleri toplantıda Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde yapılan ve yapılacak projeleri açıklayacaklarını belirterek, "Sivas'ta yapılan çalışmaların başında havaalanındaki çalışmalar gelmektedir. Geçtiğimiz yıl sonunda pisti genişletilen ve uluslararası uçuş yapılabilecek olan Sivas Havaalanı'nda bu yıl da çalışmalar yapılacak. Yeni yapılması kararlaştırılan iç ve dış hatlar terminali için 25 bin YTL para ödeneği çıktı. Ayrıca emniyet şeridi için de 6 bin YTL para ödeneği çıktı" şeklinde konuştu.

Hızlı tren projesiyle ilgili olarak da çalışmaların sürdüğünü kaydeden Akkaş, "Sivas-Ankara arasını 450 kilometreye düşürecek ve her iki kent arası mesafeyi 2.5 saate indirecek olan hızlı tren projesi, Kırıkkale-Yozgat-Sivas arasında yapılacak. Proje kapsamında rayların geçeceği arsaların istimlağı için 25 bin YTL ödenek çıkarılırken, fizibilite çalışmaları da başlatıldı. Ayrıca, Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars arası demir yolunda iyileştirme çalışması başlatılacak. Buralarda yapılacak çalışmalar hem ekonomik hem de iş istihdamı konusunda Sivas'a ek gelir kazandırmış olacak" dedi.

Tren yollarıyla ilgili çalışmalar sırasında tren yollarında kullanılacak olan traversler konusunda Sivas Beton Travers Fabrikası'nın genişletilmesinin gündeme geldiğini kaydeden Akkaş, "Bu fabrikaya yakın bir yerde dış müteşebbis destekli ikinci bir fabrika kurulacak. Burada üretim daha fazla yapılacak, en az 250 kişiye de iş imkanı verilmiş olacak" diye konuştu.

Bölge müdürlükleri konusunda da açıklama yapan Akkaş, "Bilindiği gibi hükümetimizin göreve gelmesinden önce Sivas'taki bazı bölge müdürlüklerinin başka yere alınması gündemdeydi. Hükümetimiz iktidara gelince bu konu ortadan kalktı. Bunlara ek olarak Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Sivas'a kuruldu. Şu anda ise PTT Müdürlüğü'nün bölge müdürlüğü olması için girişimlerimiz oldu. Bu konuda ciddi mesafeler aldık. Bunun 2007 yılında gerçekleşmesi durumunda hükümetimiz döneminde 2. bölge müdürlüğü Sivas'a kurulmuş olacak" dedi.

TÜDEAMSAŞ'IN TAŞINMASI

Açıklamasının sonunda vagon üretim fabrikası olan TÜDEMSAŞ'ın başka bir yere taşınması konusunda ve fabrikanın hedefleri konusunda açıklama yapan Akkaş, "TÜDEMSAŞ'ın taşınması konusunda bazı sivil toplum kuruluşları harekete geçmişti. Ama bu Sivas için ve ekonomik olarak ağır bir konu. Bu fabrikada 2007 yılında 3 bin vagon tamiri ve 600 yeni vagon üretimi hedeflenmiştir. Fabrikanın taşınması ise ekonomik külfet getireceğinden, fabrikanın taşınması yerine İstasyon Caddesi'nin sağ ve solunda bulunan lojmanların bölgesindeki alanı yeni iş merkezleri ve yerleşim alanlarının kurulması konusunda çalışma başlattık. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, çarşı ve iş merkezleri şehrin bu bölgelerine kaydırılmış olacaktır" dedi.

Akkaş, Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde Sivas'ta geçtiğimiz yıl çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını, kalan yüzde 20'lik bölümünün de bu yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

(İG-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title