Haberler

AK Parti Milletvekili Tozçöken'in Basın Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eskişehir Milletvekili Muharrem Tozçöken, "Akaryakıttaki Haksız Kazanç Kimsenin Yanına Kalmayacak" Dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eskişehir Milletvekili Muharrem Tozçöken, "Akaryakıttaki haksız kazanç kimsenin yanına kalmayacak" dedi.

Tozçöken, yaptığı açıklamada, AK Parti olarak ülke meselelerinin çözümünde çok önemli mesafeler alındığını, Türkiye'nin kalkınma yolunda istikrarlı bir şekilde emin adımlarla ilerlediğini söyledi. AK Parti olarak ülkenin temel bir meselesi olan petrol kaçaklarına 'dur' dediklerini belirten Muharrem Tozçöken, "5576 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair yasayı çıkardık. Bu yasa, ülkemizin ekonomisi açısından çok boyutlu sonuçlar doğuracak, birçok yanlışı aynı anda düzelterek, ekonomimize önemli kazanımlar sağlayacaktır. Bu önemli adım, yolsuzluklarla mücadelede AK Parti'nin ne kadar karlı olduğunu gösteren bir adımdır. Nitekim, yolsuzluğun en büyük kalemlerinden birisi akaryakıt kaçaklığıydı. Akaryakıt kaçakçılığı, bundan önceki tüm cumhuriyet hükümetlerinin en önemli gündem maddelerinden birisi olmasına rağmen, bu cesur adımı atamamışlardır. Bu da AK Parti'ye nasip oldu" diye konuştu.

Türkiye'de 1990 yılından bugüne toplam araç sayısı 4 kat arttığı halde, akaryakıt tüketiminin 17 yıl önceki seviyede gözüktüğüne dikkat çeken AK Parti Eskişehir Milletvekili Tozçöken, şunları söyledi:

"Bunun ne kadar komik ve ne kadar acıklı bir durum olduğunu söylemeye gerek bulunmamaktadır. AK Parti olarak nasıl büyük bir meseleye neşter attığımızı göstermesi açısından sadece bu örnek yeter. Türkiye, son 2.5 yıl içinde 31 ülkeden 28 milyar dolarlık petrol ithal etmiş, yurt içinde satışta görülen verilere göre ise, bu 31 ülkeden aynı dönemde ithal edilen akaryakıt miktarı sadece 9.3 milyar dolar iken, arada tam 18.7 milyar dolarlık bir fark ortaya çıkmaktadır. Bu fark, ÖTV, KDV ve EPDK payını eklediğinde 38 milyar dolar seviyesine çıkıyor. Henüz diğer 17 ülkeden cevap alınmadığı da dikkate alındığında, bunlar geldiği zaman aradaki farkın daha da büyüyeceği görülmektedir. Akaryakıttaki haksız kazanç kimsenin yanına kalmayacak."

Muharrem Tozçöken, AK Parti'nin başarısı olarak nitelendiği Mortgage Yasa Tasarısı'nın da bu hafta TBMM'de görüşüleceğini ve konut probleminin çözümünde dev bir hamle başlatılacağını sözlerine ekledi.

(OÖ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title