Haberler

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye'de Halkı Küçümseyen Anlayışların Hiçbir Zaman İktidar Olamayacağını Belirterek Bugüne Kadar Olduğu Gibi Bundan Sonra da Millet Ne Derse Onun Olacağını İfade Etti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye'de halkı küçümseyen anlayışların hiçbir zaman iktidar olamayacağını belirterek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da millet ne derse onun olacağını ifade etti.

AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi toplantısı, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, il, ilçe ve belde teşkilatından çok sayıda kişinin katılımıyla Park Restoranda yapıldı.

Toplantıda konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye'de kurulduktan çok kısa bir süre sonra iktidar olan tek partinin AK Parti olduğunu dile söyledi. AK Parti'yi milletin kurduğunu ve iktidara da milletin taşıdığını ifade eden Bakan Özak, "Partileri millet kurar ve sandıkta yine millet iktidar eder. Ülkemizde yaşanan bir takım sıkıntılar vardır. Halkı küçümseyen bir anlayış var. Bu anlayış hiçbir zaman iktidar olamayacaktır. Çünkü bu anlayışın Türkiye'de çakılı çivisi bile yoktur. O bakımdan biz itidalle yolumuza devam edeceğiz. Bu anlayışımız devam edecektir. İktidarı farklı amaçlar için kullanmadık. Bugüne kadar milletimizin dediği olmuştur, bundan sonra da yine milletin dediği olacaktır. Allah her zaman çalışanın yanındadır. Milletimiz yapılan bütün hizmetleri gördü. Adnan Menderes'ten sonra en büyük oy oranıyla iktidar olduk. Bunun büyük bir sorumluluğu vardır. Bu sorumlulukla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta da bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin eğitimde, sağlıkta, ekonomik istikrarın sağlanmasında, ulaşım ve diğer bütün alanlarda yapılan reformlar neticesinde çok iyi bir noktada olduğunu dile getirdi.

AK Parti'nin elde ettiği başarının partiye gönül verenlerin gece gündüz demeden ülke insanı için çalışması ve gayretinin sonucu olduğunu vurgulayan Balta, bu başarıların Trabzon'da da aynı şekilde görüldüğünü söyledi.

Kendilerine yöneltilen eleştirilere cevap veren Balta, "Bizlere hep eleştiriler yöneltildi. "Bu paralarla ne yapıyorsunuz?" dediler. Biz o paralarla Karadeniz Sahil Yolu'nu bitirdik. Türkiye'de özellikle ulaşım alanında ve diğer alanlarda çok büyük mesafeler aldık. CHP zihniyetindeki belediye, kamuoyunda gizli masalarla, yolsuzluklarla, farklı farklı söylemlerle tartışılıyor. Ve şu ana kadar da yetkili ağızlardan hiçbir açıklama yapılmamış. Biz yeri ve zamanı geldiğinde bunların takipçisi olacağız. Bu milletin hakkını, hukukunu koruyup kollamakta mükellefiz ve sonuna kadar da bunu yapacağız" diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanlığı'nı Trabzon halkının hür iradesiyle CHP'nin devraldığını Belediye Meclisi'nde de yine halkın iradesiyle çoğunluğun AK Parti'de olduğunu hatırlatan Balta, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP milletimizin hür iradesiyle Trabzon Belediyesi'ni bizden devralmıştır. Bizler de halkın iradesiyle Meclise geldik. Siyasi anlayışımızda kavga ve ayrımcılık yoktur. Kısır çekişmelerle zaman harcama yoktur. Biz gücümüzü halktan aldık. Yerel Seçimler öncesinde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Hiçbir güç bu birliği engelleyemeyecek. Halkımız bize her zaman gereken desteği vermiştir, bundan sonra da verecektir. Biz halkımızın dertleriyle dertlendik, üzüntüleriyle üzüldük. Trabzon Belediyesi'ni 4 yıl önce belediyeyi CHP'ye devrettiğimizde belediyenin 35 trilyon lira borcu vardı. Ama aradan 4 yıl geçmesine ve belediye gelirlerinin yüzde 40 artmasına rağmen maalesef belediyenin borçlanma oranı yüzde 55 oranında artmış ve toplam borç 63 trilyon 500 milyar lira olmuştur." (AÖ-MU-Y) 17.05.2008 17:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title