Haberler

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi...(1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Önce Atatürk ve Anayasa ile Uzlaş' Diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a Sert Çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Önce Atatürk ve Anayasa ile uzlaş' diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sert çıktı. Erdoğan, "Sayın Baykal artık Atatürk'ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın. Biz senin cemaziyel evvelini gayet iyi biliriz. CHP'nin, vefatından hemen sonra Atatürk'ün resmini Türk lirasından çıkardığını gayet iyi biliriz. CHP geçmişindeki bu kara lekeleri silsin, ondan sonra konuşsun" diye tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları'nın Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 2. Olağan Büyük Kongresi'ne katıldı. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte salona gelen Başbakan Erdoğan, kongre salonunda tur atarak, partililere kırmızı karanfil dağıttı. Partililerin yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Erdoğan, kürsüye 'Demokrasinin yıldızı' anonsuyla çağrıldı. Kongrede partililere hitap eden Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında partili gençlere seslenerek, şunları söyledi:

"Biliyorum ki sizler milyonları, 81 vilayetimizi temsilen buradasınız. Siz Türkiye'nin hem aklı hem vicdanısınız. Sizinle birlikte olmak, sizinle aynı ufka birlikte koşmak bizler için her zaman mutlulukların en büyüğüdür. Zira sizler bugünlerimizin ve yarınlarımızın teminatısınız. Siz siyasete sahip çıkarak ülkemizin kaderine sahip çıktınız, milletin iradesine sahip çıktınız. Demokrasiye, adalet ve kalkınma iradesine, AK Parti'ye sahip çıktınız. Siz 22 Temmuz'da bütün ayrılık, gayrılıkları, farklılıkları bertaraf ettiniz, Türkiye'nin birlik ve beraberlik iradesine güç verdiniz, sağolun, varolun. İnşallah ülkemiz bir daha karanlığa gömülmeyecek, sizin yüzünüzdeki ışık sönmeyecek, siz AK Parti'nin birlik siyasetine gönül vererek 70 milyonun derdine ortak oldunuz. Sizin kalplerinize, aranıza kimse fitne tohumu ekemez. Sizin aydınlık ufkunuzu kimse kör ideallerle karartamaz. Tarihe, kültüre, hikmete, irfana, bilgiye özellikle susamış milletin susuzluğunu da gideren, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatlarısınız. Yarının Türkiyesi en ücra köşesine kadar sizin bilgi birikiminizle aydınlanacaktır." Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin hukuk sistemi ve demokrasi açısından son derece önemli bir süreçten geçtiğine işaret ederek, bu süreçte kimin ne söylediğinin, ne yaptığının, nasıl bir duruş sergilediğinin dikkatle izlenmesini istedi. "Demokratik siyasi hayatımızın temel unsuru olan ana muhalefet partisine de iyi bakın" diyen Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın son zamanda söylediklerine iyi bakılması gerektiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan, Baykal'ın sözlerine tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Bu ülkede laikliği millet oyuyla getirmedik, diyen bir Baykal var. Cumhuriyeti de, devleti de, demokrasiyi de CHP kurdu, diyen bir Baykal var. Bir defa şunu biliyoruz, şecaat arz ederken sirkatin söylüyorsun. Devleti de, cumhuriyeti de Atatürk'ün liderliğinde milletimiz kurmuştur. Sayın Baykal, cumhuriyetimizin anlamı milli iradenin ürünü olmasıdır. Sayın Baykal'ın bilmediği bir şey var. Devletin partisi olmaz, milletin partisi olur. Millet her şeyin başıdır, merkezidir, temelidir. Laiklik meselesine gelince, Sayın Baykal millete güvenmediğini millete rağmen siyaset yaptığını bu sözleriyle bir kez daha ortaya koymaktadır. Laiklik yüce Meclis'in iradesiyle milletimize benimsetilerek Anayasımıza girmiştir. Yoksa CHP'nin dayatmasıyla değil. Bugün de milletimizin kahir ekseriyeti laik düzenden yanadır. Laik, sosyal bir hukuk devleti olarak cumhuriyetimizin temel niteliklerini benimsemiştir. Atatürk'ün ve cumhuriyetimizin de en önemli başarısı budur. Aksi takdirde 84 yıllık cumhuriyetimizin birikimine de, Atatürk'e de, Meclis iradesine de, millet iradesine de büyük haksızlık yapmış oluruz. Milletimizin laiklikle hiçbir problemi yok. Baykal'ın dayatmacı anlayışıyla problemi var. Milletimizin, cumhuriyetimizin her bir değerini sahiplenmektedir. Ama birilerinin milli iradeyle, demokrasiyle problemi olabilir ama bu beyhude çabadır. Milletimiz laikliğe de, hukuk devleti anlayışına da sahip çıkmasını bilir. Türkiye'de laikliğin oylanmasına ihtiyaç yoktur. Buradan Sayın Baykal'a sesleniyorum. Gerçi sana bu kadar vakit ayırmayı kendim için zül telakki ediyorum. Sayın Baykal artık Atatürk'ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın. Biz senin cemaziyel evvelini gayet iyi biliriz. CHP'nin, vefatından hemen sonra Gazi Atatürk'ün resmini Türk lirasından çıkardığını gayet iyi biliriz. Devlet dairelerinden Atatürk'ün posterini CHP zihniyeti Atatürk'ün vefatından sonra bütün ofislerden nasıl indirdi çok iyi biliriz. PTT'nin pullarından Atatürk'ün resimlerini nasıl kaldırdıklarını gayet iyi biliriz. CHP geçmişindeki bu kara lekeleri fırsat bulduğu zaman neler yaptığını onu bir defa geçmişinden silsin de onları bir defa konuşsun." Başbakan'ın Baykal'a yönelik sözleri üzerine CHP liderini yuhalayan partililer 'Vur vur inlesin Baykal dinlesin', 'Kıskananlar çatlasın' sloganları attı.

'HUKUKTAN, HAKKANİYETTEN AYRILMAYIN' Partililere 'Bir ağabeyiniz olarak hissiyatımı sizlerle paylaşmak istiyorum' diye seslenen Başbakan Erdoğan, ilk gençlik yıllarından itibaren siyasetin içinde olduğunu, hep ülkenin kaderiyle ilgilendiğini söyledi. Sürekli mukayeseler yaptığını ve sorguladığını dile getiren Erdoğan, partililere şu uyarılarda bulundu:

"Yenilenmeye, gelişime büyük önem verdim. Öğrenmenin yaşı olmadığını öğrendim. Çok şükür ki ülkeme hizmet etme heyecanımı yitirmedim. Millete hizmeti en büyük mesele olarak gördüm. Bütün siyasi hayatımda şuna dikkat ettim milletin hizmetinde olmaktan daha anlamlı bir makam yok. Milletin sevgisini, hayır duasını almaktan daha iyi bir şey yok. Bu hizmet yolculuğunda sizlerle birlikte yol yürümek, yüreğimizi kabartıyor. Heyecanımıza heyecan katıyor. Bu milletin gençleri hep birlikte sizler güven duygusu içinde olun. Umudunuz, azminiz hiç eksilmesin. Her gün biraz daha genişleyin. Hayatımızın her nefesini ülkeye, millete, insanlığa hizmet için harcayacağız. Gençlik heyecanı asla yanlış yapmaya, hukuk ve hakkaniyetten ayrılmaya izin vermemeli." TUNCAY ÖZKAN'A 'BİZ KAÇ KİŞİYİZ' TEPKİSİ Başbakan Erdoğan konuşmasında Cumhuriyet mitinglerini düzenleyen Tuncay Özkan başkanlığındaki 'Biz kaç kişiyiz' platformuna da sert çıktı. "Biz kaç kişiyiz diye hiçbir zaman sormadık" diyen Başbakan Erdoğan, hiçbir zaman böyle marjinal bir soru sormadıklarını söyledi. Erdoğan, "Zira biz 70 milyonuz. Biz 70 milyonuz diyemeyenlerin siyaset tarzlarıyla aynı siyaseti yapmıyoruz. 70 milyon olarak bu ülkenin bütün vatandaşları olarak bütün olarak insanları kucaklıyoruz. Çünkü tek bir millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet diyerek çıktık bu yola. Bu vatan, bu ülke, bu bayrak, bu devlet bizim, hepimizin. İstisnasız bütün gençlerimizden isteğim bu bilinci geliştirmektir. Bu anlayışla ülkemize hizmet edeceğiz. AK Parti siyaset felsefesi 70 milyonun birlik ruhunu geliştirmektir" diye konuştu. Türkiye'nin 81 vilayetinin 80'inden milletvekili çıkardıklarını, bunun demokrasi tarihinin en önemli örneklerinden olduğunu dile getiren Erdoğan, "Sivas'ın ötesine giden kaç siyasetçi var?" diye sordu. AK Parti'nin ayrımcılık yapmadığını, milleti kucakladığını, milletin de AK Parti'yi kucakladığını ifade eden Erdoğan, "Bizde etnik milliyetçilik yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes canımızdır, biz onların hizmetkarıyız. Bizde bölgesel milliyetçilik de yok. 780 bin metrekaresiyle bütün vatan topraklarını ihya ve inşa etmek bizim görevimizdir. Bu anlayışla buradayız. Bizde dinsel milliyetçilik de yok. Yüzde 99'u Müslüman ama Müslüman olmayan da var, Hıristiyanı, Musevisi var, icabında inanmayanı da var.

Laiklik, bütün inanç gruplarına idarenin eşit mesafede olmasıdır. Biz bunu uyguladık, uygulamaya devam ediyoruz" dedi.

'ÇEKMEK İSTEDİKLERİ MİNDERE DÜŞMEYECEĞİZ' AK Parti'nin siyasetinin Türkiye'nin birlik siyaseti olduğunu kaydeden Erdoğan, "Biz eğer sokaktaki iki kişiden birinin oyunu almışsak, diğerleri bu oyu alamıyorsa bunun üzerinde iyi düşünmek lazım. Biz aldığımız oyların da, bunun yanında alamadığımız oyların da emanet bilincini çok iyi biliyoruz. Siyasetimizin özü bu sorumluluğu her zaman en üst düzeyde hissetmektir" dedi. Hiçbir zaman cumhuriyetin hiçbir değerini diğeriyle kıyaslayan bir anlayış içinde olmadıklarının altını çizen Erdoğan, "Biz cumhuriyetimizin tüm değerlerinin eşit olduğunu düşünüyoruz. Klikçi siyasetçiler ise cumhuriyetin değerlerini birbirinin alternatifi olarak görüyorlar. Millet içinde devlet için de ayrıştırıcı siyaset güdüyorlar. 70 milyon diyemedikleri için sadece çatışma, ayrışma ekseninde siyaset yapabileceklerini düşünüyorlar. Türkiye'yi kutuplaştırarak yeniden güç kazanacaklarını zannediyorlar. Bizi de çatışmanın bir tarafı gibi göstermeye çalışıyorlar. Ancak biz onların çekmeye çalıştığı mindere düşmeyeceğiz, biz birlik ve beraberlikten zerre kadar adım atmayacağız. Kendi çıkarlarımızı hiçbir zaman Türkiye'nin çıkarlarının üzerinde görmeyeceğiz. Cumhuriyetin 100. yıl hedeflerinden zerre kadar geri adım atmayacağız. Ülkemiz kazanacaksa, Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız diyoruz. Bugüne kadar ne yaptıysak Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesine çıkmak için uğraşacağız" ifadelerini kullandı.

'ELİNDE DÖNER BIÇAKLI GENÇLİĞİMİZ YOK' Başbakan Erdoğan, hükümetin özelleştirme politikalarına yönelik eleştirilere de, "Türkiye'de peşkeş yok, onurlu bir iktidar var. Ama ne yazık ki bu yabancı düşmanlığı içerisinde olan, hala o komünist mantıktan kopamayanlar var bu ülkede. Ülkeyi seviyorum dediği halde ülkeye zarar verenler var bu ülkede" yanıtını verdi.

Erdoğan, AK Parti gençliğinin elinde döner bıçağıyla, sopayla dolaşmadığını elinde kitabı ve bilgisayarıyla dolaştığını da sözlerine ekledi.

(DA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title