Haberler

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, BDP'li Vekillerin Tahliyesini Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu, BDP’li iki vekilin tahliye edilmesinin sevindirici bir durum olduğunu ifade ederek, tahliyelerin gecikmiş bir karar olduğunu söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu, BDP'li iki vekilin tahliye edilmesinin sevindirici bir durum olduğunu ifade ederek, tahliyelerin gecikmiş bir karar olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin 'KCK' tutuklusu iki vekil hakkında 'Tutukluluğun makul süreyi aştığı' ve 'Seçilme hakkının ihlal edildiği' kararını vermesinin ardından beklenen karar çıktı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın tahliyelerine karar verdi. BDP'li vekiller için çıkan tahliye kararını İHA muhabirine değerlendiren Ak Parti Diyarbakır Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu, bunun gecikmiş bir karar olduğunu söyledi. Ensarioğlu, "Milletvekili seçimine giren bir insan, seçimde de oyunu aldıktan sonra yeri cezaevi değil meclistir. Bu uzun tutukluluk sürelerinde, maalesef bazen yargı sürece uygun olmayan karlar alabiliyor. Balbay'ı tahliye eden yargı bunların tahliye olmasında direndi. Geç de olsa alınan bu karar sevindiricidir. Bu karar hukuka uygundur" dedi.

"PARTİLER BU DURUMA NOKTA KOYMALI"

Galip Ensarioğlu, siyasi partilerin bir araya gelip bu duruma bir nokta koyması gerektiğini söyledi. Ensarioğlu, "Artık tutuklu bulunan hiçbir vekil olmamalı. Topu meclis başkanına atmak ondan sorumluluk istemek çok doğru değildir. Sadece söylem açısından meclis başkanına yüklenmek doğru değildir" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Galip Ensarioğlu Diyarbakır Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title