Haberler

AK Parti'den Kadınlar Günü Mesajı

Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Başkan Karaduman, yayınladığı mesajla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadının, tarih boyunca şevkatin, fedakarlığın, sabrın ve özverinin sembolü olduğunu belirten Karaduman, eğitimli ve sağlık bir kadının toplumun ön şartı olduğunu ifade etti. Kadınlar Günü'nün ilan edildiği tarihe de değinen Karaduman, "Kadının eğitimli ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadır. Siyasetin, mihenk taşı kadınlar olmasına rağmen, siyasi arenada temsil noktasında kendisine yeterince yer bulamamaktadır. Kadınlarımızın yaşadıkları sorunların çözümlerine katkıda bulunmaları için karar alma mekanizmalarında yer almaları son derece önemlidir.

Bizler, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Avrupa'da 1800'lü yılların başından itibaren kadınlara erkeklerle eşit haklar tanınmaya başlanmışken, İslam inancında ve Türk geleneğinde kadın hak ve hukukunun asırlar öncesinden var olduğu gerçeğini hatırlatmak isteriz. Tarihin her döneminde Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadın, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu rolünü üstlenerek, şefkatin, fedakarlığın, sabrın ve özverinin sembolü olmuştur" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Merkez Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title