Haberler

AK Parti, Baykal'ı Siyasi Terör Üretmekle Suçladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı 'Siyasi Terör' Üreterek Hükümetin Olumlu İcraatlarını Gölgelemeye Çalışmakla Suçladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı 'siyasi terör' üreterek hükümetin olumlu icraatlarını gölgelemeye çalışmakla suçladı. Başbakan Erdoğan'ı 'kavgacı' olmakla suçlayan Baykal'ın kendi partisiyle bile kavgalı olduğunu savunan Ayalan, "Sayın Baykal'ın gidişi akıl dışıdır ve bu gidişin sonu kötüdür. Sayın Baykal bu zamana kadar her türlü kavga ve siyaseten tedhiş tekniğini kullanarak partimizi kavga alanına çekmeye çalışmıştır. Bundan bu zamana kadar millet nezdinde karlı çıktığı söylenemezse, bu duruma dair ne tür izahlar yapılması gerektiğiyle ilgili olarak uzmanlardan yardım almak gerekir" dedi.

Ayalan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın AK Parti'ye yönelik eleştirilerine yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Baykal'ın dün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamaların bugüne kadar takip ettiği gerilim ve korku siyaseti anlayışının devamı niteliğinde olduğunu belirten Ayalan, Baykal'ın yaptığı açıklamalarla sürekli kendini tekrarladığını ve ülkeye zaman kaybettirdiğini ifade etti. Ayalan, "Sayın Baykal ne düşünür ve ne söyler şeklinde bir sual sorulabilir. Baykal'ı bilen ve takip edenlerce de bu soruya herhalde şu şekilde cevap verilir. Hep aynı şeyleri düşünerek aynı şeyleri söyler ve sürekli gerilim üretir. Baykal'ın ülke sorunları ve AK Parti ile ilgili olarak dile getirdiklerinin bir dökümü yapıldığında bu tespitin ne kadar isabetli olduğu anlaşılacaktır. Hemen ifade etmek gerekirse, Baykal bu zamana kadar çok şey söylemiştir ama söyledikleri sadra şifa olmamak bir yana, memleketimizin en önemli meselelerini bile isteye görmezden gelme erdeminin sahibi olduğunu da gözler önüne sermiştir" dedi.

"KENDİ ÇALIP KENDİ OYNADI" Baykal'ın AK Parti icraatlarını değil AK Parti'nin kendisini hedef aldığını dile getiren Ayalan, "AK Parti'ye hiç olmadık suçlamalar yöneltmekle onun icraatlarını olumsuzlayacağını düşünen Baykal, milletimizin seçimlerde kendisine vermiş olduğu cevabı unutmuş olamayacağına göre, bu durum ancak şöyle tefsir edilebilir. Milletin tercih ve iradesi onun umurunda değildir" değerlendirmesini yaptı.

Baykal'ın dünkü grup konuşmasında "AK Partililer nasıl yaşıyor?" diye sorduğunu, insaf ve vicdan ölçüleri dışına çıkan cevapları kendince verdiğini belirten Ayalan, "Adeta kendi çalıp kendi oynadı" tepkisini gösterdi. Baykal'a "CHP'liler nasıl yaşıyor?" diye soran Ayalan, bunun sosyolojik-antropolojik alanda bilimsel bir soruşturmaya dönüştürülerek, cevaplandırılmasını istedi. AK Parti'nin milleti ileri götürmekten başka bir şey yapmadığına işaret eden Ayalan, Baykal'ın bunu görmek istemediğini kaydetti.

"BAYKAL, KENDİ PARTİSİYLE BİLE KAVGALI" "Sayın Baykal'ın bu gidişi akıl dışıdır ve bu gidişin sonu kötüdür" diyen Ayalan, CHP lideri Baykal'a tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Akıl ve vicdan ölçüleri dışına çıkıldığında bilindiği gibi ifadeler ve davranışlar insani olmayan bir mecraya kayar. Baykal'ın Sayın Başbakan'a yönelik ifadelerinden birinde 'kavga' kelimesi geçiyor ve Baykal, Başbakanımızı kavgacı olmakla suçluyor. Oysa Sayın Baykal'ın kendi partisiyle bile kavgalı oluşu tüm kamuoyunun malumudur. Bununla da kalmayıp 'Kamer Genç'i Meclis'te sen dövdürdün' diyor. Bu ifadeler açık bir iftira olmanın yanında, Baykal'ın da her nasılsa yanılıp itiraf ettiği gibi her fırsatta kavgadan yana olmadığını söyleyen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la kavga etme isteğiyle dolu olduğunu da gösterir denilebilir. Oysa bu beyhude bir çabadır. Ana muhalefetin başı olarak Baykal, bu zamana kadar her türlü kavga ve siyaseten tedhiş tekniğini kullanarak partimizi kavga alanına çekmeye çalışmıştır. Bundan bu zamana kadar millet nezdinde karlı çıktığı söylenemezse, bu duruma dair ne tür izahlar yapılması gerektiğiyle ilgili olarak uzmanlardan yardım almak gerekir. Netice itibarıyla muhalefet başının yaptığı en iyi işin sürekli siyasi gerilim, belki de siyasi terör üretmek ve milletimiz için yapılan olumlu icraatları gölgelemek olduğu söylenebilir. Ama unutulmamalıdır ki bütün bu olanlar yüce milletimizin gözü önünde cereyan etmektedir." (DA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title