Haberler

Ahmet Erhan'a, Behçet Aysan Şiir Ödülü

Türk Tabipleri Birliği'nin Bu Yıl 12. Kez Düzenlediği Behçet Aysan Şiir Ödülü, "Şehirde Bir Yılkı Atı" Adlı Kitabıyla Ahmet Erhan'a Verildi.

Türk Tabipleri Birliği'nin bu yıl 12. kez düzenlediği Behçet Aysan Şiir Ödülü, ''Şehirde bir Yılkı Atı'' adlı kitabıyla Ahmet Erhan'a verildi.

Ekin Sanat Merkezinde düzenlenen törende konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, her hekimin gönlünde bir şairin yattığını, hekimlerin sanata, edebiyata muhtaç bir mesleğin sahibi olduklarını söyledi.

Gürsoy, tüm hekimlerin gizli kalmış bir sanat yanı olduğunu belirterek, Aysan'ın çok değerli bir şair olduğunu ifade etti.

Törende, 1 ay önce vefat eden eski TTB Merkez Konseyi Başkanı Füsun Sayek de anıldı.

Sayek'in görüntülerinin yer aldığı barkovizyon gösterisi yapıldı.

Törende, Şair Aysan'ın yakın arkadaşı Sedat Işık da bir konuşma yaptı.

Daha sonra Gürsoy, bu yıl ki Behçet Aysan Şiir Ödülü'nü ''Şehirde bir Yılkı Atı'' adlı kitabıyla kazanan Şair Ahmet Erhan'a ödülünü verdi.

Erhan'ın boğazıyla ilgili bir rahatsızlık yaşaması nedeniyle hazırladığı konuşma metnini eşi okudu.

Erhan, ödülün uluslararası boyuta taşınmasını istediği konuşmasında, bu şekilde Madımak Oteli'nde yanarak ölen insanların anılarının diğer ülkelerin halkları arasında da yaşatılabileceğini umduğunu ifade etti.

TTB'nin, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yaşanan Madımak Oteli yangınında hayatı kaybeden Aysan ve yanarak ölen diğer 36 sanatçının anısına verdiği ödülün seçici kurulu, Arif Damar, Emin Özdemir, Ahmet Telli, Ali Cengizkan, Doğan Hızlan, Cevat Çapan ve Ataol Behramoğlu'ndan oluşuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title