Haberler

Afyonkarahisar: Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Büro Amirliği'nin Çalışmaları

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Büro Amiri Komiser Sibel Altekin, ebeveynler ve çocuklar arasındaki ilişkinin iyi ayarlanması gerektiğini belirterek, "Bazı aileler çocuğa her şeyi veriyor. Çocuk daha sonra doyumsuz hale geliyor. Kaçamaklar ve hırsızlıklar çocuğa heyecan veriyor" dedi.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Büro Amiri Komiser Sibel Altekin, ebeveynler ve çocuklar arasındaki ilişkinin iyi ayarlanması gerektiğini belirterek, "Bazı aileler çocuğa her şeyi veriyor. Çocuk daha sonra doyumsuz hale geliyor. Kaçamaklar ve hırsızlıklar çocuğa heyecan veriyor" dedi.

Komiser Sibel Altekin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da sokak çocuğunun olmadığını söyledi. Her kentte olduğu gibi Afyonkarahisar'da da sokakta çalışan çocukların olduğuna dikkat çeken Altekin, "Sokakta çalışan çocuklara yönelik uyarılarımızı yapıyoruz. Çocukları alıp ailelerine teslim ediyoruz. Çocuklar, okul harçlığını çıkarmak için çalıştığını söylüyor. Sokakta çalışan sokaklar, çok zeki ve okullarında başarılı olan çocuklar. Bazılarının babası işsiz, eve para getirmiyor. Çocuk da kitap parasını çıkarmak için yazın 3 aylık süre içerisinde çalışıyor. Aileler çocuklarının çalıştığını bilmediğini söylüyor. Bildiğini söylese zaten bu suç sayılıyor. Çocuklar ise bunun tam tersini söylüyor. Yurtta kalan çocuklarla da diyaloğumuz var. Dışarıda, bu çocuklara yönelik şiddet uygulayan veya kendi taraflarına çekmek isteyen kişiler var. Fuhuş veya hırsızlık yaptırmak için çocukları kandırmak istiyorlar. Bunlar sevgiye ihtiyacı olan çocuklar. Onların beynini yıkamak daha kolay. Bu çocuklara sevgi gösterisinde bulunuluyor ve beyinleri yıkanıp o yollara sürüklenmeye çalışılıyor. Bunları engellemek için bilgilendirme yapıyoruz. Çocuklara, bu kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz" diye konuştu.

"TEMEL EĞİTİM OLMALI"

Çocukların genellikle karne zamanlarında evden kaçtığını ifade eden Altekin, "Bu dönemlerde intihar olayları çoğalıyor. Ailesiyle geçim sorunu olan kişiler evden kaçıyor. Kaçma meselesi ekonomik duruma dayanmıyor. Çocukları çevre çok etkiliyor. Belli başlı çocuklar var. Bunlar hırsızlık suçunu sürekli işliyorlar. Biz ne kadar konuşsak, temel bir eğitim olmadığı için bu böyle devam ediyor" dedi.

Ailelere de uyarılarda bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Büro Amiri Komiser Sibel Altekin, şunları söyledi:

"Aileler çocukları çok fazla serbest bırakmamalı, çok fazla da sıkı tutmamalıdır. Dozunu iyi ayarlamaları gerekir. Aileler çocuklara arkadaş gibi değil, bir anne ve baba gibi davranmalı. Anne anneliğini, baba ise babalığını yapmalıdır. Yeri geldiğinde disiplinli davranmalı. Yeri geldiğinde onunla aynı fikri paylaşmalıdır. Bazı aileler çocuğa her şeyi veriyor. Çocuk daha sonra doyumsuz ve hayattan zevk alamaz hale geliyor. Yeni maceralar, yeni heyecanlar arıyor. Kaçamaklar ve hırsızlıklar çocuğa heyecan veriyor. Her şeyi elde ettiği için boşluğa düşüyor. Yurtlardaki ve fakir ailelerin çocuklarını, Gençlik Merkezi ve Millet Hamamı'ndaki kurslara yönlendiriyoruz. Afyonkarahisar'da bali kullanan 8 çocuk tespit ettik. Aileleri bilmiyorlardı. Şaşırdılar. Daha sonra Afyonkarahisar Konağı'nda psikolog ve ailelerle toplantı düzenledik. 2 çocuğa psikolojik tedavi verildi. Ancak yine bali kullanmaya devam ediyorlar. Bunun ilk olarak beyinde bitmesi gerekiyor. Bir kişi olumlu sonuçlandı. Ancak yine arkadaş ortamı etkili oluyor. Çalışmalarımız sürüyor. Bali kullanmak ve satmak kanunda suç değil. Bu çocukların çoğu genelde suç işleyen çocuklar."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title