Haberler

Afgan Çiftçi Heyeti Malatya'dan Ayrıldı

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nde "Kayısı Yetiştiriciliği" ile İlgili Eğitim Almak Amacıyla Malatya'ya Gelen Afgan Heyeti, Malatya'dan Ayrıldı.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nde "Kayısı Yetiştiriciliği" ile ilgili eğitim almak amacıyla Malatya'ya gelen Afgan heyeti, Malatya'dan ayrıldı.

Meyvecilik Araştırma Enstitü Müdürü Yaşar Zengin, yaptığı açıklamada, eğitim almak amacıyla Malatya'ya gelen Afgan heyetine büyük ilgi gösterildiğini belirtti. Zengin, "Konuklarımıza Malatya'da kaldıkları süre içerisinde Malatyalılar'ın gösterdikleri ilgi bizi gururlandırdı" dedi.

Bu arada, Afgan heyetindeki bazı katılımcıların Rus-Afgan savaşı sırasında yaralandığı, bir çoğunun savaş gazisi olduğu ve savaştan sonra bazı sağlık problemlerinin devam ettiği kaydedildi. Sevgi Hastanesi Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Afgan heyetin Sevgi Hastanesi'nde sağlık taramasından geçirilmesi için devreye girdi. Zengin, "Afganistan'dan gelen Afgan kardeşlerimizin her zaman yanındayız, onlar için üzerimize düşen görev neyse yaptık" açıklamasını yaptı.

Yapılan sağlık taramasında, heyet içinde yer alan çiftçilerden Şir Muhammed'in kafatasında ve göğüs bölgesinde savaştan kalma şarapnel parçaları olduğu belirlendi. Doktorlar şarapnel parçalarından özellikle kafatası içinde olanının kritik bir yerde olduğunu, ameliyatla alınmasının risk taşıdığını belirtti.

Afgan heyete ilgi gösterenler arasında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş da yer aldı. Başkan Evren, Kervansaray Restaurant'ta Afgan heyeti onuruna yemek verirken, Ziraat Odası Başkanı Polatbaş, Venk köyündeki evinde heyete akşam yemeği ikram etti. Afgan heyeti onuruna verilen yemeklere kamu ve sivil toplum kuruluşlarından birçok kişi katıldı.

Malatya Tarım İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin de Afgan heyetini, eğitimlerinin son gününde Sultansuyu Tarım İşletmesi'ne götürerek gezdirdi. Misafirlere İl Müdürlüğü makamında topluca çektirdikleri birer fotoğraf ve kayısı hediye eden Aytekin, Enstitü Müdür Yardımcısı K. Uğurtan Yılmaz'la birlikte Afgan heyetini Ankara'ya uğurladı.

(NA-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title