Haberler

Afete Maruz Kalan İllerde 34 Kişi Öldü

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Sel ve Su Baskınlarına Maruz Kalan İllere 34 Kişinin Öldüğünü, 7 Kişinin Kaybolduğunu, 16 Kişinin de Yaralandığını Bildirdi.

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, sel ve su baskınlarına maruz kalan illere 34 kişinin öldüğünü, 7 kişinin kaybolduğunu, 16 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün saat 17.00 itibariyle sel ve su baskınlarında ölen, kaybolan ve yaralananların illere göre dağılımı şöyle:

/*

İli Ölü Kayıp Yaralı

---------- --- ----- ------

Diyarbakır 20 4 -

Şırnak 3 - 2

Şanlıurfa - 2 -

Mersin - 1 1

Batman 11 - 13

---------------------------------

Toplam 34 7 16

*/

Açıklamada, afet bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşların kimlik bilgilerine de yer verildi.

Batman'da hayatını kaybeden bir erkek çocuğun kimliğinin tespit edilemediği belirtilen açıklamaya göre, kimlikleri belirlenen vatandaşların ad, soyad, yaş ve ölüm yerleri şöyle:

/*

Adı Soyadı Yaşı İl

------------------ ----- ----------

Hasan Aksoy 51 Diyarbakır

Servet Özgüç 15 Diyarbakır

Hamdullah Aksoy 48 Diyarbakır

Hakan Adanır 12 Diyarbakır

Şükran Koluman 35-40 Diyarbakır

Hanım Adanır 40 Diyarbakır

Şeyhmuz Sincar 65-70 Diyarbakır

Sait Adanır 45 Diyarbakır

Selman Adanır 8-9 Diyarbakır

Tuba Adanır 12 Diyarbakır

Şeyhmus Araz 30 Diyarbakır

Remziye Ebru Tunç 3-4 Diyarbakır

Kerime Tunç 65 Diyarbakır

Mehdiye Tunç 26 Diyarbakır

Salihe Tekin 20-25 Diyarbakır

Muhteri Gül 31 Diyarbakır

Reyhan Gül 4 Diyarbakır

Agit Gül 1 Diyarbakır

Umut Tekin 9 Diyarbakır

Mehmet Tunç 4 Diyarbakır

Yusuf İslam Kaden 4 Şırnak

Hani Basut 77 Şırnak

Nipelda Kaden 3 Şırnak

Azat Balkara 4 Batman

Şükran Tunç 22 Batman

Osman Başçı 63 Batman

Mehmet İkbal Kanat 1 Batman

Ayşenur Kanat 6 Batman

Nursel Kanat 1 Batman

Merve Kanat 5 Batman

Osman Acar 63 Batman

Melik Turan 4 Batman

Melike Turan 4 Batman

*/

Diyarbakır'dan Taner Darun (28), Garip Kaplan (25), Cahit Adanır (29) ve kimliği belirlenemeyen bir çocuk ile Mersin'den Abdulkadir Akbulut (54), Şanlıurfa'dan da Ali Gündüz ve Kudret Gündüz'ün hala kayıp olduğu bildirildi.

Afetten etkilenen illere Başbakanlık Acil Destek Programından 1 milyon 210 bin YTL, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünden de 250 bin YTL olmak üzere toplam 1 milyon 460 bin YTL nakdi yardım gönderildi.

Afete maruz kalan illerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğine işaret edilen açıklamaya göre, 1389 hayvan telef oldu, 988 konut hasar gördü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title