Haberler

Aesob'dan Seçim Değerlendirmesi

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Aesob) Başkanı Orhan Tolunay, 22 Temmuz Seçim Sonuçlarını Değerlendirerek, Esnaf ve Sanatkarların Beklentilerini Açıkladı.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Orhan Tolunay, 22 Temmuz seçim sonuçlarını değerlendirerek, esnaf ve sanatkarların beklentilerini açıkladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin büyük bir destek alarak yeniden iktidara geldiğini belirten AESOB Başkanı Orhan Tolunay, siyasilerin sorunların çözümünü uzlaşma ile bulması gerektiğini, Meclis'in ilk çalışması olacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde de tüm kesimlerin onayını alıp, uzlaşmayla yeni cumhurbaşkanımızın seçilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni hükümetin ekonomiden, dış politikaya, güvenlikten tarıma kadar bir çok konuda çalışmalar yapması gerektiğini belirten Başkan Tolunay, esnaf ve sanatkarların da sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini söyledi. Ekonomideki iyi gidişin halka yansımadığını, insanların alım gücünün artmadığını ifade eden Başkan Tolunay, bunun en büyük sıkıntısını da esnaf ve sanatkarın çektiğini belirtti.

Gıda ve ihtiyaç maddesi satan büyük alış veriş merkezleri ile ilgili kanunun raflarda tozlanmaya bırakıldığını ifade eden Başkan Tolunay, "Yeni hükümetten artık bu kanunu çıkarmasını istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlara en büyük darbeyi vuran büyük alış veriş merkezleri ile ilgili kanunu, Türkiye genelindeki 3.5 milyon esnaf ve sanatkar sabırsızlıkla beklemektedir" dedi.

Turizm konusunda da sıkıntılar olduğunu ifade eden Başkan Orhan Tolunay, turizm politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Turizm yatırımlarının yanı sıra tanıtım ve çevre konularının da önemine değinen Tolunay, "Turizmin her kesime yayılması, turizm gelirlerinin artması konusunda, sektör temsilcileri, bakanlık, yerel yönetimler ve iş dünyası ortak çalışmalıdır. Esnaf ve sanatkarların da turizmden pay alabilmesi için Her Şey Dahil Sisteminin yeniden düzenlenmesine ihtiyaç vardır"

diye konuştu.

Küçük işletmecilerin desteklenmesine ihtiyaç olduğunun da altını çizen Başkan Tolunay, "Vergi oranlarının aşağıya çekilmesi, sosyal güvenlik sisteminin yeniden gözden geçirilmesi, mesleki ve teknik eğitime önem verilmesi gerekir. Biz AESOB olarak, esnaf ve sanatkarımızın sıkıntı ve beklentilerini, seçilen Antalya milletvekillerine rapor halinde sunduk. Vekillerimizin bu konuların takipçisi olacaklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

(AT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title