Haberler

Adıyamanlı Kayısı İşçileri Zor Şartlar Altında Çalışıyor

Adıyaman'dan Günlük 13 YTL Yevmiye İçin Geldikleri Malatya'daki Kayısı Bahçelerinde Çalışan İşçiler, Aileleri ile Birlikte Sıkıntılı Bir Halde Yaşıyor.

Adıyaman'dan günlük 13 YTL yevmiye için geldikleri Malatya'daki kayısı bahçelerinde çalışan işçiler, aileleri ile birlikte sıkıntılı bir halde yaşıyor.

Adıyaman'ın Besni ilçesinden Malatya'ya gelerek Akçadağ ilçesi yolu üzerinde boş bir arsada çadır kent kuran kayısı işçileri ailece küçük çadırlarda kalıyor, taştan yaptıkları ocaklarda kuru ağaç dallarını yakarak yemeklerini pişirip, sularını ısıtabiliyor.

İşçilerin çavuşluğunu yapan Ali Öncebe, günlük 13 YTL yevmiye alan işçilerin ekonomik sebeplerden dolayı yaşadıkları duruma katlandıklarını söyledi.

Adıyaman Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Alim Eryalçın ise, "Köyde boş olduğumuz için buraya çalışmaya geldik. Karın tokluğuna çalışıyoruz. Aldığımız yevmiye bizi kurtarmıyor ancak karnımızı duyuruyoruz. Yine de çalışmaya mecburuz" dedi.

Küçük çadırlarda çocukları ile birlikte kalan kayısı işçileri, ekonomik sebeplerden dolayı bu sıkıntılı duruma katlandıklarını söyledi. Bu arada çadır kentte kalan küçük çocukların da büyüklerine birçok işte yardım ettikleri gözlendi.

(BK-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title