Haberler

Adıyaman: Adıyaman'da Bankamatik Dolandırıcısı Güvenlik Kamerasına Yakalandı

Adıyaman'da emekli bir vatandaş, emekli maaşını bankamatik dolandırıcılarına kaptırdı.

Adıyaman'da emekli bir vatandaş, emekli maaşını bankamatik dolandırıcılarına kaptırdı.

Edinilen bilgilere göre, Adıyaman Belediyesi'nden emekli olan Hasan Kovan, emekli maaşını çekmek için Halk Bankası Şubesi önündeki ATM'ye gitti. ATM'den para çekmesini bilmediği için yardım isteyen Hasan Kovan'ın yanına yaklaşan ismi belirlenemeyen şüpheli, aldığı kartı bankamatiğe yerleştirdikten sonra hesapta para olmadığını söyledi. Hasan Kovan'dan kartın şifresini öğrenen şüpheli daha sonra bankamatik kartlarını değiştirdi. Banka kartının değiştirildiğinden haberi olmayan Hasan Kovan, yanındaki şüpheliyle başka bir ATM cihazına gitti. Burada yapılan işlemde kartta hesap olmadığını gösteren şüpheli Kovan'ın yanından ayrıldı.

Maaşını çekmek için bu kez güvenlik görevlisinden yardım isteyen Hasan Kovan'ın yazdığı şifrelerin geçersiz olması üzerine banka kartının değiştirildiği anlaşıldı. Bankamatik dolandırıcılarının emekli memura verdikleri kartın daha önceden Gaziantep'ten çalınan kart olduğunu öğrenildi. ATM'de yaşanan dolandırıcılık olayının güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini incelemeye alan görevliler, Hasan Kovan'a ait 600 YTL'nin bir bayan tarafından çekildiğini belirledi.

Güvenlik kamerasına yansıyan dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalara başlandığı açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title