Haberler

Adana: Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (Agit) Aylık Toplantısı

- Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulcelil Öz, Ajansın Bir Yıllık Bütçesinin 30-35 Milyon YTL Olacağını, Bütçenin Yüzde 15'nin Cari Açıklara Geri Kalan Kısmının İse Yatırımlara Aktarılacağını Söyledi.

- Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulcelil Öz, ajansın bir yıllık bütçesinin 30-35 Milyon YTL olacağını, bütçenin yüzde 15'nin cari açıklara geri kalan kısmının ise yatırımlara aktarılacağını söyledi.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) tarafından geleneksel olarak her ay düzenlenen sabah toplantılarının konuğu Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulcelil Öz oldu. Toplantıya Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı, Adana Defterdarı Hidayet Mat ve işadamları katıldı. Toplantının açılışında konuşan AGİD Başkanı Tahir Acaroğlu, tüm işadamlarının Güneydoğu Anadolu'da meydana gelen sel felaketinde zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için katkı sağlamasını istedi. Acaroğlu, AGİD'in önümüzdeki dönemde Sengal, Ukrayna ve Cezayir'e yapacağı iş gezileri hakkında bilgi verdi.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulcelil Öz, ise kalkınma ajansının teşkilatlanma ve kısa dönem planlama çalışmaları hakkında bilgi vererek, kalkınma ajansının kuruluş çalışmalarını devam ettirdiğini söyledi. Adana ve Mersin'de iki ayrı ofis açılacağına dikkat çeken Öz, "Kalkınma Ajansı'nın bir yıllık bütçesi 30-35 milyon YTL civarında olacak. Bunun yüzde 15'i cari harcamalara geri kalan kısmını da yatırımların desteklenmesinde harcanacak" dedi.

Öz, 2 yıllık kalkınma stratejisini hazırlama aşamasında olduklarını vurgulayarak, "Bu strateji içinde Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) hazırlayacağı yatırım projeleri, turizm yatırımları, alternatif turizm yatırımları, kapasite geliştirme projeleri, göç ve göçün entegrasyonuna dönük sosyal projeler ve kırsal kalkınma projeler desteklenecek. Özellikle tarımsal projelerde küçük aile işletmelerinin orta ve büyük boy işletmeye dönüşmesine dönük araştırma ve geliştirme projeleri öne çıkacak. Bunun içeriği önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ulusal tarım şurasında netlik kazanacak. " dedi.

2007'nin içinde proje destekleme rehberinin hazırlanacağını belirten Öz, bundan sonra da proje çağrısında bulunacaklarının altını çizerek şöyle devam etti:

"Sivil toplum örgütlerine ve özel sektöre proje hazırlanmasına ilişkin eğitim seminerleri başlatacağız. Hazırlanan projeler Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Ulusal Ajans tarafından belirlenecek üç uzman tarafından incelenecek ve puanlandırılacak. Projeler aldıkları puan durumuna göre kabul edilecek. Projelere verilecek desteklemelerin yüzde 80'i Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak, yüzde 20'si de projeyi hazırlayan kişi ve kuruluşlarca karşılanacak."

Konuşmaların ardından AGİD'e yeni üye olan işadamlarına birer çiçek takdim edilirken, Dernek Başkanı Tahir Acaroğlu tarafından toplantıya destek veren işadamlarına ve konuşmacı Abdulcelil Öz'e birer plaket takdim edildi.

(FK-AK-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title