Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ Yozgat'ta

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Biz milletin emanetine, milletin hazinesine sahip çıkarak ülkemizi 11 yılda 3,5 kat büyüttük” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Biz milletin emanetine, milletin hazinesine sahip çıkarak ülkemizi 11 yılda 3,5 kat büyüttük" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, memleketi Yozgat'ta Şahin Tepesi Belediye Sosyal Tesisleri'nde partililerle bir araya geldi. Bozdağ, Türkiye'nin ekonomisi geriye dönük bakıldığında büyük değişimlerin, büyük gelişimleri yaşandığını belirterek, "Her şey büyüdü insanımızın evi de büyüdü cebindeki parası da büyüdü, Türkiye'nin hazinesi de büyüdü imkanları da büyüdü ne varsa bu süre içerisinde büyüdü bundan sonra da büyümeye devam edecektir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz bu büyümeyi, bu milletin emanetine çıkarak yaptık. Bu milletin hazinesine sahip çıkarak yaptık. Hükümetimize dönük yolsuzluk iftiraları ve isnatlarını hepimiz beraber takip ediyoruz. Ama şunu hepimizin çok iyi bilmesi lazım. O da şu eğer, Türkiye'de yolsuzluklar bizden önceki hükümetlerin alışkanları o dönemlerde olduğu gibi devam etmiş olsaydı. Türkiye bugün elde ettiği başarıların hiçbirisini elde edemezdi. 234 milyar dolarlık bir milli geliri olan Türkiye'den 2012 rakamı 784 milyar dolar, 2013 rakamı 800 milyar doları geçecek inşallah. Eğer yolsuzluk olsaydı on senede bu ülkenin bütçesi geliri 3 buçuk kat civarında artar mıydı? Bu kadar güçlü kadroyla alakalı 11 senede ortaya konulmuş bir şey yok olması da mümkün değil. Çünkü biz böylesi hadiselere asla izin vermedik izin de vermeyiz. Memleketin hazinesine el uzatmadık, el uzatılmasına da izin vermedik. Uzanan elleri de bir bir kırdık ve hazine doldu. O hazine dolduğu için de bölünmüş yollar, havaalanları, hızlı trenler, üniversiteler ve ülkemizde olan pek çok değişimler dönüşümler onunla gerçekleşti" dedi.

Hukuk devletinin, devletleri ayakta tutan en önemli bir güç olduğunu ifade eden Bozdağ, "Eğer bir ülke hukuk devletiyse, hukukun üstünlüğü orda egemense adalet güçlüyse o ülkeye hiç ama hiç kimse zarar veremez. Hukuk zarar aldığı zaman, insanların hukuka olan inancı zayıfladığı zaman, adalet yara aldığı zaman, insanların adalete olan inancı zayıfladığı zaman o ülkede sıkıntı olur. Onun için de hukukun yara almaması, adaletin yara almaması insanların hukuka ve adalete olan inancının ve güvencinin zayıflayıp ortadan kalkmaması için hepimizin dikkatli olması ve hassasiyetle hukukun üstünlüğüne adaletin bütün milletimiz tarafından tutulduğu noktaya uygun davranması lazım" diye konuştu.

"SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİ İNSALARIN HUKUNUNU KORUMAK İÇİNDİR"

Soruşturmanın gizliliğinin her şeyden çok insanların onurunu hukukunu korumak için olduğunu ifade eden Bozdağ, "Soruşturmayı yürüten görevliler, yargı görevlileri, suçluları bulmak delileri toplarken, onları hak ettiği cezayı sağlamak için ne kadar titiz hassas davranıyorlarsa bir o kadar hatta daha fazla masum insanların kamuoyu nezdinde linç edilmesini lekelenmesini önlemek içinde hassa davranmalı. Çünkü mahkeme kararıyla hükmen sabit oluncaya kadar masumiyetin esas olduğu uluslar arası hukukun, evrensel hukukun da bizim anayasamızın da temel ilkesidir. Hepimiz bunun üzerinde durmamız lazım. Maalesef duramıyoruz. Bir savcı kalkıyor soruşturmanın gizliliğini herkesten çok riayet etmesiyle alakalı birisi elinde bir bildiri gazetecilere bir şeyler dağıtıyor. O zaman insanların bu devam eden süreçle ilgili bu sürecin sürdüren kişilere bakışı olumlu mu etkilenir, olumsuz mu etkilenir. Olur mu öyle bir şey, ben hayatımda bugüne kadar böyle bir olayı hiç görmedim. Adalet bakanı olarak bundan büyük bir üzüntü duydum. Eğer bir eksiklik, bir yanlışlık varsa onun da mutlaka hukuka uyarak giderilmesi hukukun içinde bunun yapılması esastır. Eğer biz hukuku uygulayanlar, hukuku istediğiniz gibi uygulamaya kalkarsa o zaman herkesten önce en büyük kötülüğü kendimize yapmış oluruz" dedi.

"YANLIŞTAN DÖNMEK ERDEMLİLİKTİR"

Konuşmasında siyasilere seslenen Adalet Bakanı Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ben siyasilere de buradan bir şeyler söylemek istiyorum. Bir takım hukukla ilgili yanlışlıklar olabilir, dün odu, bugün oldu, dün falana karşı oldu, bugün falana karşı, yarın bir başkasına olabilir. Bizim yapmamız gereken yanlış olan anayasa ve yasalara aykırı olan bir şey varsa onunla ilgili bir karşı duruşu hep beraber ortaya koymaktır. Şimdi ne oldu, dün siz şöyle dediniz, şöyle bir olay vardı, işte öyle yapılırken, siz böyle dediniz, işte böyle bir hadise var biz de böyle bir tavır takınırız anlayışı Türkiye'nin siyasetinde egemen olursa o zaman hukukun üstünlüğü kamil manada tesis etme noktasında Türkiye'de almamız gereken mesafeyi kolay alamayız. Yargılama sürecinin tarafları olanlara göre, yargıçlara, savcılara bakışımız, kararlara bakışımız değişirse, farklı farklı noktada durursak, bana karşı olduğunda yanlış ona karşı olduğunda doğru bir anlayış gibi bir algı ve kabul içerisinde olursak o zaman Türkiye'de hukuk devletini güçlendirme ve eksiklerini giderme noktasında istediğimiz başarıyı elde edemeyiz. Eksikler olabilir, dün böyle, bugün böyle diyebilir. Biz yanlış da yapmış olabiliriz. Ama bir konuda bir yanlış yaptık diye ila nihai o yanlışın peşinden gidecek halimiz yok. Yanlış yaptığında erdemli olan o yanlıştan dönmesini de bilmesi lazım. Onun içinde hukukun üstünlüğünü tesis noktasında Türkiye'nin alması gereken daha çok mesafe olduğunu ben görüyorum. Bunu hep beraber yapacağız. Yargı görevi yapanlarla beraberler, yasamayla beraber, bütün siyasi partilerle beraber, bütün medya ile beraber, bu ülkenin gerçek anlamda hukukun üstünlüğünü olduğu bir ülke olmasını arzu eden, isteyen herkesle beraber birlikte biz bunu yapacağız. Bir birimizi itham ederek bunu yapmamız, bunu başarmamız mümkün değil, onun için de beraber yapmamız gerektiğine inanıyorum ve önümüzdeki süreçte de Türkiye'nin bu konularda atacağı adımları hep beraber daha ileriye taşıyacağımıza ben yürekten inanıyorum."

Konuşmanın ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan'ı tanıtarak tüm partililerden destek istedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bekir Bozdağ Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title