Haberler

"Açık Öğretimdeki Öğrenci Sayısı Düşürülmeli"

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Durmuş Günay, açık öğretimdeki öğrenci sayısının düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Durmuş Günay, açık öğretimdeki öğrenci sayısının düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir Sen Uludağ Üniversitesi Temsilciliği YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay'ın katılımı ile 'Geleceğin Üniversitesi ve Yükseköğretimin Temelleri' konulu bir konferans düzenlendi. Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta konuşan Eğitim Bir-Sen Üniversite Temsilcisi İlyas Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapılanmasında çeşitli değişimler yaşandığını ve bu değişimleri en yetkili kaynaktan öğrenmek adına böyle bir konferans

gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarını korumak ve geliştirmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker ise, sendika olarak Türkiye'de yapılan bütün antidemokratik uygulamalara karşı da tavır aldıklarını kaydetti. Şeker, "Birileri öğretmenin küpeli olarak derse girmesi için hukuk mücadelesi verirken, biz eğitim çalışanlarının problemlerini çözme mücadelesi verdik" dedi.

Yükseköğretimin dünü, bugünü ve geleceği hakkında bilgiler veren YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay da, yükseköğretime dair sayısal bilgileri paylaştı. Toplumun ihtiyaç duyduğu kişileri üniversitelerin yetiştirdiğini dile getiren Prof. Dr. Günay, "Üniversiteler madem toplumun insanlarını oluşturuyor, sistematik bir temel üzerine kurulması lazım" şeklinde konuştu.

Yükseköğretim brüt okullaşma oranlarını aktaran Prof. Dr. Günay, açıköğretimdeki öğrenci sayısının düşürülmesi ve yüz yüze eğitimin artması gerektiğinin altını çizdi. Yükseköğretim sistemlerinde sorunların kanun çıkarılarak çözülmesi yerine topyekun bir zihniyet değişiminin yapılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Günay, üniversite eğitim sisteminin geniş ve sağlam bir mutabakatın üzerine oturtturulması gerektiğini söyledi. Günay, şu anki sisteminin de çok kötü olmadığını, iyi olduğu noktaların var

olduğunu kaydetti.

Günay, Türkiye üniversitelerinde araştırma noktalarının olmadığını ve bunun büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı. Türk yükseköğretiminin aşması gereken önündeki en önemli zorluğun sayısal büyümesine paralel olarak yeterli sayıda ve uluslararası ölçütleri karşılayan nitelikli öğretim üyelerinin yetiştirilmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Günay, üniversitelerin en önemli sorunun üniversite ile toplum arasındaki bağların yeterince kurulmamış olduğunu belirterek, "Üniversite-endüstri iş birliği yıllardır

Türkiye'nin gündemindedir. Ancak beklenen düzeyde aktif ve sürdürülebilir bir iş birliği gerçekleştirilememiştir. Üniversite ve endüstrinin arasındaki işbirliği, endüstrinin inovatif yapısı ve ekonominin rekabet gücü için hayati önemi haizdir" diye konuştu.

2025 yılı hedeflerinin önemli bir kısmı olan kontenjan artışları ve üniversite sayısındaki artışların yılı itibariyle aşıldığını kaydeden Günay, yüzde 65 olarak hedeflenen okullaşma oranının ve 3 milyon 380 bin öğrenci sayısının 2011 yılı itibariyle 3 milyon 817 bin 86 öğrenci, okullaşma oranının ise yüzde 72 olarak gerçekleştiğini iletti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Durmuş Günay Numan Şeker Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title