Haberler

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Adaylığı

AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, Cumhurbaşkanlığı İçin Aday Gösterilen Abdullah Gül'ün, Yabancı Ülkelerde de Sevilen, Devlet Adamlığıyla Kabul Görmüş Birisi Olduğunu Belirterek, "Bu Kararı Parti Tabanımız Mutlulukla Karşıladı. Bizim Beklediğimiz Bir İsimdi" Dedi.

AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, cumhurbaşkanlığı için aday gösterilen Abdullah Gül'ün, yabancı ülkelerde de sevilen, devlet adamlığıyla kabul görmüş birisi olduğunu belirterek, "Bu kararı parti tabanımız mutlulukla karşıladı. Bizim beklediğimiz bir isimdi" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün ismini açıklamasının ardından, AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, kararı değerlendirdi. "Ülkemiz için bu kararın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diyerek sözlerine başlayan Gür, "Süreç devam edecek, Abdullah Gül partimizin adayıdır, diğer partilerden de böyle adaylar çıkabilir. Yarın akşama kadar beklemek gerekir. Süreç sonunda muhtemeldir ki yeni cumhurbaşkanımız Abdullah

Gül olacak. Biz parti tabanı olarak bunu bekliyorduk, başka beklediğimiz insanlar da vardı, bunlardan birisi olabilirdi. Ben inanıyorum ki, bizim partimizde cumhurbaşkanlığı yapacak çok insan var. Ama partimizin yönetim organları Abdullah Gül üzerinde uzlaşıp, onu uygun görmüşler, inşallah hayırlı olur" diye konuştu.

Kamuoyunda duyulduğu gibi Abdüllatif Şener, Vecdi Gönül, Bülent Arınç ve Nimet Çubukçu'nun isminin de adaylık için konuşulduğunu anımsatan Gür, bunların içerisinde Abdullah Gül'ün, parti tabanında da çok sevilen ve sayılan birisi olduğunu vurguladı. "Abdullah Gül, başbakan ve dışişleri bakanı olarak ülkeye hizmeti geçen, çok katkısı olan, yabancı ülkelerde de sevilen, devlet adamlığıyla kabul görmüş birisi. Uzlaşmacı kişiliğiyle, hoşgörüsüyle ve çok ciddi devlet adamlığı birikimiyle ben inanıyorum ki,

cumhurbaşkanı seçildiği takdirde de ülkemize çok faydası olacaktır" diyen Gür, Çankaya Köşkü'nün, Atatürk'ten sonra bugüne kadar olmadığı kadar halkla barışık, iç içe bir makam olacağını kaydetti.

Gür, "Emanetçi başbakan, emanetçi cumhurbaşkanı senaryoları konuşuluyor. Böyle bir gelişme olabilir mi?" sorusuna ise, "Bunu düşünmek yeni cumhurbaşkanımıza haksızlık olur. Dün bir bugün iki, önce cumhurbaşkanımız seçilsin. Bundan yaklaşık 1 yıl önce bu tartışmalar başladı. Genel Başkanımız Tayyip Erdoğan, 'Bu tartışmalar için çok erken, ülkemizin enerjisi buralarda kaybolmasın' dedi. Eğer böyle bir süreç başlarsa bir tartışma ortamı daha olacak. Bence buna hiç gerek yok" diyerek cevap verdi.

2 gün öncesine kadar toplumun büyük bir kesiminin "Tayyip Erdoğan artık cumhurbaşkanı adayı olacak" diye kesin bir kanaate vardığına vurgu yapan Gür, fakat alınan kararla Erdoğan'ın gerçekten iyi bir lider, ülkesini seven bir devlet adamı olduğunun bir kez daha görüldüğünü belirtti.

"Erdoğan eğer isteseydi kesinlikle cumhurbaşkanı olurdu, zaten toplum da bunu kabul etmişti" diyen Gür, "Ama o, böyle bir pozisyonun daha uygun olacağını düşündü. Kendisinin partinin içerisinde kalıp başbakanlığa devam etmesini ve hem partide hem de ülkede sevilen ve o ağırlığı taşıyacak birinin de cumhurbaşkanı olması kanaatine vardı. Demek ki parti içerisinde böyle bir yol izlenmiş" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı olmanın, bu ülkeye en çok hizmet etmek anlamına gelmediğini dile getiren Fehmi Gür, şunları kaydetti:

"Bu süreç, demokrasi kültürümüzün daha da oturmasına sebep oldu. Geçmiş yıllarda cumhurbaşkanlığı seçimine birçok demokrasi dışı güçler girmişti, cumhurbaşkanı adayı olan kişinin evini basıp 'Sen aday olma' demişlerdi. Sivil kökenli birisine sürekli bir itiraz vardı. Ama bugün gerçekten halkıyla barışık ve geniş kesimlerden de kabul görecek, bir baskı olmaksızın aday olan birisi var. Bu da demokrasi kültürümüzün yerleşmesi açısından güzel."

CHP Lideri Deniz Baykal'ın, konuya "Başbakan Erdoğan aday olmasın da kim aday olursa olsun" gözüyle baktığını ileri süren AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, "Bakalım Abdullah Gül'e ne diyecek? Deniz Baykal şu an Başbakan Erdoğan'ın konumunda olsaydı kesinlikle bu koltuğu kimseye kaptırmazdı" şeklinde konuştu.

(ÖT-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title