Haberler

Abdullah Gül: 'Barış Sürecinin Tek Taraflı İşlemesi Söz Konusu Olamaz'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘Barış sürecinin tek taraflı işlemesi söz konusu olamaz’ dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, barış sürecinin başladığı günden bu yana geçen 10 aylık sürede dün ilk kez bölücü terör örgütü mensuplarınca Mardin'in Nusaybin ilçesinde görevden dönen Jandarma Özel Harekat Timi'ne yönelik saldırı gerçekleştirdiğinin hatırlatılması üzerine yaptığı açıklamada “Bu sürecin tek taraflı işlemesi söz konusu olamaz. Eğer birisi silaha tekrar sarılırsa ondan daha güçlü silahı olan devlettir. Bunun bilinmesini isterim. Ümit ederim, bu fevri, bilinçsiz ve bir plansız bir hareket olmuştur” dedi.

Erzincan ziyareti sonrasında bu sabah ilk olarak Gümüşhane’nin Kelkit ilçesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ardından Gümüşhane il merkezine gelerek Vali Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarına Gümüşhane ziyareti ile ilgili bilgiler veren Gül, “Bu ziyarette Gümüşhane ile bildiklerimizi yenileyeceğiz. Eksikler, yapılması gerekenleri yerinde tespit edeceğiz. Gümüşhane’de bulunmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.Ardından basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandıran Gül, bölücü terör örgütü mensuplarınca Mardin'in Nusaybin ilçesinde görevden dönen Jandarma Özel Harekat Timi'ne yönelik saldırı gerçekleştirdiğinin hatırlatılması üzerine “Bu yönde çok büyük bir çaba sarf edilmektedir. Her hangi bir şekilde bir saldırı düzenlediğinde buna müsamaha gösterilmeyecektir. Bu sürecin tek taraflı işlemesi söz konusu olamaz. Eğer birisi silaha tekrar sarılırsa ondan daha güçlü silahı olan devlettir. Bunun bilinmesini isterim. Ümit ederim, bu fevri, bilinçsiz ve bir plansız bir hareket olmuştur” şeklinde konuştu.

Bölgede bugüne kadar çatışma yaşanmamasına rağmen örgütün adam kaçırma ve tehdit gibi olaylar gerçekleştirdiği ile ilgili soru üzerine ise Gül “Fevri olarak bazı olaylar oluyor. Bunlar kendi haline bırakılmıyor. Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Neticede biliyorsunuz bu tip kaçırma veya tehdit olaylar olduğunda bunlar kurtuluyor veya gerekli kanun çiğneyici hareketler olursa gerekli takibatlar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

RECEP ERGİN-ERSEN KÜÇÜK-FATİH YENİÇERİ-OZAN KÖSE

GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül Gümüşhane Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title