Haberler

ABD Ticaret Temsilcisi Froman Açıklaması

“Türkiye’nin, ABD ve AB arasında olası Transatlantik Yatırım ve Ticaret Ortaklığı’ndan olumsuz etkilenmemesi için oluşturulan yüksek düzeyli çalışma komitesi düzenli şekilde çalışıyor”

ABD Ticaret Temsilcisi Michael Froman, Türkiye'nin, ABD ve AB arasında olası Transatlantik Yatırım ve Ticaret Ortaklığı'ndan (TTIP) olumsuz etkilenmemesi için oluşturulan yüksek düzeyli çalışma komitesinin düzenli şekilde çalıştığını söyledi.

Froman, başkent Washington'da bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Türk-Amerikan Konseyi yıllık toplantısının öğle yemeğine katıldı. Yemekte toplantıya katılanların sorularını yanıtlayan Froman, ABD ile AB arasında oluşturulması planlanan TTIP müzakerelerinin başlamasının ardından, Türkiye'nin, ABD ile AB arasındaki anlaşmaya nasıl dahil edilebileceğinin önem arz ettiğini anlattı. TTIP'te henüz bir anlaşmaya varılmadığına, taraflar arasında müzakerelerin devam ettiğine değinen Froman, söz konusu anlaşmadan etkilenebilecek birçok ülke bulunduğunu ve Türkiye'nin de bunlardan biri olduğunun kendileri tarafından bilindiğini aktardı.

" Türkiye, AB ile olan Gümrük Birliği anlaşmasından dolayı birçok ülkeden farklı bir konumda bulunuyor" diyen Froman, ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl, özellikle AB ile sürdürülen TTIP müzakereleri ışığında ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri derinleştirmenin yollarını aramak için yüksek düzeyli çalışma komitesinin görevlendirdiğini anımsattı. Froman, TTIP üzerinde Türkiye ile yakından çalışacaklarını vurgulayarak, "Türkiye'nin Gümrük Birliği anlaşmasından dolayı AB ile uzun zamandır bir ilişkisi var. Biz, Türkiye'nin TTIP'e yönelik ilgisini ve bundan kendilerinin nasıl etkileneceklerine yönelik endişelerini anlıyoruz. Ancak bu endişelerin üzerine daha fazla eğilmenin dışında bir alternatif yok. Oluşturulan yüksek düzeyli çalışma komitesi de düzenli olarak çalışıyor" diye konuştu. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Gümrük Birliği Washington Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title