Haberler

ABD Suriye'ye Barış Gücünü Değerlendiriyor

ABD'nin gönderilecek olası bir barış gücünün Suriye'de ne şekilde etkin hale getirilebileceği konusunu değerlendirdiği bildirildi.

ABD'nin gönderilecek olası bir barış gücünün Suriye'de ne şekilde etkin hale getirilebileceği konusunu değerlendirdiği bildirildi.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney ABD'nin, BM veya Arap ülkelerinin yönetimindeki bir barış gücü oluşturulması seçeneklerini gözden geçirdiğini söyledi.

Carney, daha önce pek çok barış gücü operasyonuna katkı sağlamış olan ABD'nin oluşturulacak barış gücüne dahil olması konusunaysa değinmedi.

Suriye rejiminin sivillere yönelik saldırısını "iğrenç" olarak niteleyen Carney, ABD'nin şu an için, muhaliflere karşı başlattığı askeri harekatı durdurması ve iktidarı devretmesi konusunda Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a baskı yapmaya odaklanmış durumda olduğunu belirtti.

Suriye hükümeti, ülkeye barış gücü gönderilmesine, bunun içişlerine bir müdahale olacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Siyasi gözlemciler, diplomatik çabaların batağa sürüklenmiş olması nedeniyle, Suriye'deki ihtilafın iç savaş boyutuna ulaşmaya başladığına dikkati çekiyor. - WASHINGTON

Kaynak: AA / Dünya

Beyaz Saray Jay Carney Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title