Haberler

ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri

Almanya, internette "oyunun kurallarının" belirlenmesini istedi Dışişleri Bakanı Steinmeier: "Oyunun kuralları olmalı ve bu kurallara uyulacağı konusunda güven oluşturulmalı" "21. yüzyılda özgür, güvenli ve açık bir internet için birlikte çalışmak istiyoruz"

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) casusluk faaliyetleriyle ilgili skandalın ardından internette özgürlüklerin güvence altına alınması gerektiğini vurgulayarak,  "Oyunun kuralları olmalı ve bu kurallara uyulacağı konusunda güven oluşturulmalı" dedi.

Steinmeier, ABD ile Almanya arasında NSA krizinin yol açtığı güven bunalımını aşmayı amaçlayan "Transatlantik Siber Diyalog" toplantısına katıldı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen, ABD Başkanı Barack Obama'nın danışmanı John Podesta'nın yanı sıra siyasetçi, hukukçu ve bilişim uzmanlarının katıldığı toplantıda, ABD ile Almanya arasında diyaloğun önemini vurgulayan Steinmeier,  "Bugün hedefimiz sadece transatlantik ilişkiler hakkında bir tartışmaya başlamak değil. 21. yüzyılda özgür, güvenli ve açık bir internet için birlikte çalışmak istiyoruz" dedi.

NSA'nın dünya çapındaki dijital casusluk faaliyetlerinin ortaya çıkmasının yarattığı güven bunalımına işaret eden Steinmeier, "Güveni yeniden kazanmamız ancak inandırıcı bir şekilde kendi değerlerimiz doğrultusunda yaşamakla olur. Bu değerlerimizi sadece betimlemekle kalmaz sağlam kurallara dönüştürürsek, güveni yeniden kazanabiliriz" şeklinde konuştu.

Bilişim alanında hızlı gelişmelerin birçok fırsat sunarken, özgürlükler ve kişisel verilerin korunması konusunda endişeleri de beraberinde getirebildiğini vurgulayan Steinmeier, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan sınırsız güce sahip bir devlet korkusu var. Günümüzün Büyük Veri çağının, herkesin izlendiği Büyük Birader çağına dönüşeceği korkusu var. Diğer taraftan –görünüşte çelişkili görünmekle birlikte- her şeye kayıtsız kalabilen bir devlet endişesi var. İnternette bir restoran aradığımda ya da bir kitap sipariş verdiğimde, Büyük Birader'in sürekli pusuda izlediği, bana ait verilerin nasıl kullanılacağının bu dev internet şirketlerinin insafına bırakıldığı endişesi var."

Vatandaşlarının endişelerinin önemli olduğunu ve ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Steinmeier, uluslararası hukukta internet özgürlüklerini ve güvenliği güvenceye alacak düzenlemelere gidilmesini önerdi.

Almanya Dışişleri Bakanı, "Her iki endişeyi de ciddiye almamız gerekiyor. Her iki korkunun da tek bir ilacı bulunuyor. Oyunun kuralları olmalı ve bu kurallara uyulacağı konusunda güven oluşturulmalı" şeklinde konuştu.

NSA, Merkel'in telefonunu dinlemişti-

NSA'nın eski sistem analisti Edward Snowden'ın sızdırdığı gizli belgelerin bir bölümü geçen yıl Alman basınında yayımlanmış, NSA'nın Almanya genelinde yoğun dijital casusluk ve teknik dinleme faaliyetleri yürüttüğü ortaya çıkmıştı.

NSA'nın Merkel'in cep telefonunu da uzun yıllar boyunca dinlediğinin belirlenmesi, Almanya ile ABD arasında diplomatik gerilime yol açmıştı.

Obama, Merkel'in telefonunun dinlenmesinin söz konusu olmayacağı güvencesini vermiş ancak Almanya'nın iki müttefik ülke arasında karşılıklı casusluğun yasaklanması yönünde anlaşma imzalanması önerisi Washington tarafından kabul edilmemişti. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel Barack Obama Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title