Haberler

ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: "Snowden tarafından ortaya çıkarılan faaliyetler, Avrupa hükümetlerinin en önemli müttefikleri ABD’ye olan güvenini aşındırmıştır" "İnsanlar internette bir restoran aradıklarında ya da kitap siparişi verdiklerinde, Büyük Birader’in pusuda kendilerini izlediğinden.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Edward Snowden tarafından ortaya çıkarılan faaliyetler, Avrupa hükümetlerinin en önemli müttefikleri ABD'ye olan güvenini aşındırmıştır" dedi.

Berlin'de düzenlenen "7. İnternette Yönetişim Konusunda Avrupa Diyaloğu Konferansı"na katılan Steinmeier, "Dijital Toplum: Avrupa ve İnternetin Geleceği" başlıklı bir konuşma yaptı.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) dünya genelindeki yoğun dijital casusluk faaliyetlerini eleştiren Steinmeier, son gelişmelerin ardından kamuoyunda "sınırsız güce sahip devletin" her şeyi izlemekte olduğu korkusunun oluştuğunu kaydetti.

Özgürlükler ve güvenlik arasında denge bulması gerektiğini vurgulayan Steinmeier, "Ancak bu dengenin makul olması gerekmektedir. Güvenlik enstrümanları için kişisel gizlilikten ödün verilirken, bunun ölçülü olması gerekli" ifadesini kullandı. NSA'nın internet ve bilişim alanında yürüttüğü küresel casusluk faaliyetlerini eleştiren Steinmeier, şöyle konuştu:

"Edward Snowden tarafından ortaya çıkarılan faaliyetler, Avrupa hükümetlerinin en önemli müttefikleri ABD'ye olan güvenini aşındırmıştır. Almanya Dışişleri Bakanlığı olarak iki hafta sonra Amerikalı partnerlerimizle transatlantik siber diyalog kapsamında bir araya geldiğimizde, yeniden güveni tesis etmeyi, makul standartları tartışmayı umut ediyoruz."

İnternet devlerine güvensizlik

Büyük internet ve bilişim şirketlerinin kişisel verileri depolaması ve kullanması konusunda da kamuoyunda kuşkular bulunduğuna işaret eden Steinmeier, "İnsanlar internette bir restoran aradıklarında ya da kitap siparişi verdiklerinde, Büyük Birader'in pusuda kendilerini izlediğinden endişe duyuyor. İnsanlar tüm bu verilerin kullanılması konusunda gerçekten de kimin karar verdiğini, hükümetlerin mi yoksa büyük şirketlerin ki karar verdiğini merak ediyor" şeklinde konuştu.

Steinmeier, büyük şirketlerin de müşterileri ve bilişim alanındaki düzenleyici kuruluşlar nezdinde güven tesis etmesi gerektiklerini vurguladı.

İnternetin özgür ve açık bir alan olduğunu ancak burada hukuki bir boşluğun olamayacağını dile getiren Steinmeier, "Güvenilir ve şeffaf standartlara ihtiyacımız var. Bunları koordine edecek ve uygulayacak olanlar devletler ve uluslararası örgütler olacaktır." dedi.

21. yüzyılda fırsat eşitliği

Dışişleri Bakanı Steinmeier, sosyal demokrat bir politikacı olarak, internet ve bilişim alanlarında fırsat eşitliğine büyük önem verdiğini ifade ederek, "100 yıl önce sanayi devrimi döneminde işçi hareketinin sloganı 'Her çocuğa bir kitap verin' şeklindeydi. Bugün dijital devrim döneminde yeni bir slogan daha eklemeliyiz: Her çocuğa bir dizüstü bilgisayar verin" şeklinde konuştu.

21. yüzyılda fırsat eşitliğinin dijital alanı da kapsaması gerektiğini vurgulayan Steinmeier, "Eğer internet sadece bir kesime özel, sadece bir kesim tarafından kullanılabilen bir hale gelirse,  yarının dünyası bugünkünden daha adaletsiz olacaktır. Buna izin vermemeliyiz" diye konuştu. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Edward Snowden Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title