Haberler

ABD'li Sözcü: "Ramadi'deki Saldırıdan Haberimiz Yok"

Irak'taki ABD'li Askeri Yetkililer, Ramadi Kentinde Bir Futbol Sahası Yakınında Askerlerinin Kontrollü Patlatma Yaptığını ve Patlamada, Aralarında Çocukların da Bulunduğu 30 Kişinin Yaralandığını Açıkladı.

Irak'taki ABD'li askeri yetkililer, Ramadi kentinde bir futbol sahası yakınında askerlerinin kontrollü patlatma yaptığını ve patlamada, aralarında çocukların da bulunduğu 30 kişinin yaralandığını açıkladı.

Irak'ın batısındaki Ramadi kentinde polis ve yerel bir aşiret liderinin, kentteki futbol sahası yakınında düzenlenen bombalı saldırıda, çoğunluğu çocuk 18 kişinin öldüğü açıklamasının ardından ABD ordusunun bir sözcüsü, bir saldırıdan haberleri olmadığını bildirdi.

ABD'li askeri sözcü binbaşı Jeff Pool, ABD askerlerinin yaptığı kontrollü patlatmada, 30 kişinin hafif yaralandığını ifade ederek, Iraklı yetkililerin tarif ettiği biçimde bir saldırıdan haberleri olmadığını, kendilerinin bilmediği bir saldırı olduğunu sanmadığını söyledi.

Sözcünün, aralarında çocukların bulunduğu onlarca kişinin yaralanmasına yol açtığını söylediği kontrollü patlatmanın nedenine ilişkin bilgi verilmedi.

Yerel yetkililerin açıklamalarında, ölen çocukların 10-15 yaşlarında olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title