Haberler

ABD'de Tarım Dışı İstihdam 63 Bin Kişi Azaldı

ABD'de Tarım Dışı İstihdamın Şubat Ayında 63 Bin Kişi Düşüş Gösterdiği Açıklandı. Piyasada İstihdamın Değişmemesi Bekleniyordu.

ABD'de tarım dışı istihdamın Şubat ayında 63 bin kişi düşüş gösterdiği açıklandı. Piyasada istihdamın değişmemesi bekleniyordu.

ABD Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ocak ayında tarım dışı istihdam verileri 17 bin kişiden 22 bin kişi düşüşe revize edildi. Şubat ayında imalat sanayi istihdamı ise 52 bin düşüş gösterdi. Piyasalarda bir önceki ay 28 bin düşen istihdamın 25 bine düşeceği tahmin ediliyordu. Aynı ayda işsizlik oranı ise beklentilerin altında kaldı. Böylece Aralık ayında yüzde 4.9 olan işsizlik oranı yüzde 4.8'e geriledi. Piyasalarda beklenti yüzde 5.0 olacağı yönündeydi.

Şubat'ta haftalık ortalama kazançlar da yüzde 0.3 arttı. Piyasalarda bir önceki ay yüzde 0.3 artan saatlik kazançların, yüzde 0.3 artacağı beklentisi vardı. Yıllık bazda ise artış oranı beklendiği gibi yüzde 3.7 oldu. Bir önceki ay artış yüzde 3.7 seviyesinde bulunuyordu.

(BGO-BGO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title