Haberler

ABD Başkanı Obama, Orlando'da Gazilere Hitap Etti Açıklaması

''Yıllar süren askerlik hizmetinizden sonra, hak ettiğinizi elde etmek için yıllarca beklemek zorunda kalmamalısınız''

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan gazilerinin birikmiş maluliyet başvurularını hızlandıracağı sözünü verdi. Gaziler için düşünülen yeni ruhsal sağlık inisiyatifinin müjdesini de veren Obama, "Yıllar süren askerlik hizmetinizden sonra, hak  ettiğinizi elde etmek için yıllarca beklemek zorunda kalmamalısınız" dedi.

ABD Başkanı Obama, Florida'nın Orlando kentinde Amerikan gazileri yıllık kurultayına katılarak bir konuşma yaptı. Obama, mart ayı sonunda 611 bin gibi olağanüstü bir rakama ulaşan maluliyet başvurularının, yüzde 20 azaldığına değindi.  ABD Başkanı, "Olmamız gereken yerde değiliz fakat ilerliyoruz. Herkes için birikmiş bütün dosyaları bitirinceye kadar durmayacağız. Yıllar süren askerlik hizmetinizden sonra, hak ettiğinizi elde etmek için yıllarca beklemek zorunda kalmamalısınız" ifadesini kullandı.

Başkan Obama, eşi Michelle Obama ile katıldığı kurultayda, gazilerin beklentileri doğrultusunda yerine getirilen bazı önceliklerin de altını çizdi. ABD Başkanı, bu doğrultuda, dengelenmiş bütçelerden söz verilen sağlık hizmetlerinin sağlanmasına, evsiz gazi sayısının azalmasından iş imkanlarının artırılması ve eğitim yardımlarından söz etti.

Obama ailesi, Orlando durağının ardınan Massachussets eyaletine geçerek bir haftalık tatillerine başladı. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title