Haberler

ŞÜKRÜ GÜLEZ Biyografisi

ŞÜKRÜ GÜLEZ
Doğum YeriBolu / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1959

ŞÜKRÜ GÜLEZ Kimdir ?

Şükrü Gülez, Bolu Karaçayır Mahallesi nüfusuna kayıtlıdır.

Bolu’nun eski ailelerinden Gülezoğulları’na mensuptur. Bolu, Düzce, Gerede havalisinde Kuvay-i Milliye Hareketi’nin öncülüğünü yapmış Mehmet Şükrü GÜLEZ’in torunu, Eski Demokrat Parti Milletvekili İhsan Gülez’in oğlu, Eski Bayındırlık Bakanlarından Turgut Yaşar Gülez’in yeğenidir.

Anne tarafından da Milli Mücadele yanlısı ve Atatürk’e bağlı olması münasebetiyle İşgal Kuvvetleri’nin yerli işbirlikçileri tarafından sırtından vurularak kahpece şehit edilen Komiteci Yahya Kaptan’ın torunudur.

Eğitim hayatı’na Bolu Sakarya İlkokulu’nda başlayan Şükrü Gülez, babasının işi münasebetiyle Ankara’ya gitmek durumunda kaldı.

Ankara’da Ayşe Abla Koleji’nden mezun oldu. Orta okul ve Lise’yi Ankara Atatürk Erkek Lisesi’nde bitirdi. Daha sonra Almanya’da Goethe Enstitü’sünde Dil eğitimi aldı.

12 Eylül öncesinin sıkıntılı dönemlerinde tekrar Türkiye’ye döndü ve Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne devam etti

Daha sonra iş hayatına atıldı. İştigal konusu orman ürünleri pazarlaması olan Gülez Orman Ürünleri A.Ş.’yi kurdu. Ayrıca Bolu’da Tavukçuluk sektörü ile ilgili yatırımlar yaptı.

1984 yılında evlendi. 2007 yılında çok sevdiği eşi İlknur Gülez, hakkın rahmetine kavuştu.

Şükrü Gülez, Yahya Kaptan ve İhsan isimli 2 erkek çocuk babasıdır.

Şükrü Gülez, Ankara Atatürk Lisesi öğrencisi iken Türk Milliyetçiliği davasına gönül vermiş olup, Ülkü Ocakları bünyesinde siyasi faaliyetlerine Üniversite ve Ankara Teşkilatlarında devam etti.

1992-1994 yıllarında MHP Ankara İl Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. 1999 seçimlerinde Bolu 2.sıra Milletvekili adayı oldu. 2001 yılında MHP Ankara İl Başkan Yardımcılığı yaptı.

2002 seçimlerinde Bolu 1. sıra Milletvekili oldu. 2013’te MHP Bolu İl Başkanlığı’na atandı.

30 Mart 2014’te yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde MHP Bolu Belediye Başkan Adayı oldu.

title