Haberler

Fulya Üstündağ Biyografisi

Fulya Üstündağ
Doğum YeriAnkara / Türkiye
Doğum Tarihi19.03.1990

Fulya Üstündağ Kimdir ?

Fulya Üstündağ 19 Mart 1990 Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. İki üniversite okuyan Üstündağ, Uludağ Üniversitesi Gıda bölümünü ve Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Lisans bölümünden mezun oldu.

Aydın CHP Merkez İlçe Gençlik Kollarında çeşitli görevlerde çalıştı. 9 Nisan 2012 de Aydın Merkez İlçe Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Üstündağ, basın ve halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Cumhuriyet Halk Partisi Üniversite Komisyon Başkanlığı görevini de yapan Fulya Üstündağ, 18 Haziran 2012 de Parti İçi Eğitim başkanlığı tarafından düzenlenen ‘EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ’ programını başarıyla tamamladığı için; Parti Okulu Eğitmeni olmaya hak kazandı.

Ankara ve İzmir de yeni eğitmen yetiştirmek için düzenlenen Eğiticinin Eğitimin de danışmanlık, Aydın’ın 17 İlçesinde; İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile yönetimlerine ‘Üyelerin Temel Siyasi Eğitimini’ görevlerini üstlendi.

2013 de Gençlik Kolları MYK üyeliğine seçildi ve Gençlik Kolları Genel Başkanlığına bağlı birçok panel, konferans, eylem ve etkinliklerde aktif görev aldı. Yerel Seçimlerde, Genç Meclis Üyelerine daha fazla yer verilmesine dikkat çekmek için Başarılı Belediye Başkanlarının söylemlerinden oluşan 'Genç Meclis Üyesi Önemi' röportajlarını gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarında ilk defa çekilen, 1950 den günümüze kadar gelen Gençlik Kolları Genel Başkanlarının Belgeselini hazırladı ve 2014 yılında Gençlik Kolları asil MYK üyeliğine getirilerek, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı oldu.

2018 yılı Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem Aydın Milletvekili adayı.

title