Haberler

8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Soprano Burcu Uyar ve Piyanist İbrahim Yazıcı, Bodrum'da devam eden "8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali" kapsamında konser verdi.

Soprano Burcu Uyar ve Piyanist İbrahim Yazıcı, Bodrum'da devam eden "8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali" kapsamında konser verdi.

Gümüşlük'teki tarihi Eklisia Kilisesi'nde düzenlenen konsere ikili, R. Strauss'un üç eseriyle başladı. İlk olarak, "Morgen Op 27. No 4" adlı eseri seslendiren sanatçılar, daha sonra yine aynı besteciye ait "Allerseelen Op. 10 No. 8" ve "Zu zweignung" adlı eseri klasik müzikseverlerle paylaştı. Uyar ve Yazıcı daha sonra G. Verdi'nin "Traviata" operasından "Addio del Passato"; F. Liszt'in "Consolatıon No 3"; G. Verdi'nin "I Vespri Siciliani" operasından

"Bolero Merce Dilette Amiche" adlı eserlere yer verdi.

Sanatçılar programın ikinci yarısında ise W. A. Mozart'ın, "Don Giovanni" operasından "Non mi dir" adlı eseri, Donizetti'nin "Lucia di Lammermoor" operasından "Regnava nel silenzio" ; F. Chopin'in, "Nocturne Op 48 No 1" ve son olarak J. Massenet'in "Manon" operasından, "Suis-je gentille ainsi" ve

"Gavotte" adlı eserleri seslendirdi.

Bu arada konser öncesinde ünlü Piyanist Fazıl Say, festivalin Sanat Yönetmeni Eren Levendoğlu ve Sanat Danışmanı Gülsin Onay'ı ziyaret etti.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title