Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Bircan, mesajında, kadınların eşit, özgür ve daha güzel bir dünya için verdikleri mücadelede ağır bedeller ödediğini belirtti.

Cumhuriyetin tüm dünyaya kadın hakları konusunda örnek olduğunu belirten Bircan, "Türkiye'de kadınlar dünyanın birçok ülkesinden önce haklarına kavuştular. Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımızın haklarını almasında öncü olarak, büyük önderliğini batıya ve dünyaya bir kez daha göstermişti. Çünkü Türk kadınının nasıl güçlü, fedakar ve imkanı oldukça başarılı olacağını en yakından kurtuluş savaşımızda görmüştü." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikilar İl Müdürü Özbaş

Aile ve Sosyal Politikilar İl Müdürü Bilgin Özbaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özbaş, mesajında, Türk kadınının kurulan ilk Türk devletinden bu yana, devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı gördüğünü belirterek, "Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle birlikte cepheye koşan Türk Kadını, söz konusu Vatanın varlığı ve birliği olunca hiçbir fedakarlıktan çekinmemiştir. 15 Temmuz sürecinde tankların önüne dikilmiş, bugün Afrin'de sürdürülen harekatta da askerimiz için kurbanlar kesmiş, yemekler hazırlamış, Mehmetçiğimiz üşümesin diye bere, eldiven örmüştür. Yurt genelinde düzenlenen kampanyalarda da her zaman ön planda olmuş, Vatan ve Milletin bekası için Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde de görev almıştır.

Ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde hayati bir misyon üstlenen kadınlarımız, 1930 yılından itibaren çıkarılan yasalar ile önce Belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde Muhtar olma, ihtiyar meclislerine seçilme ve 5 Aralık 1934'de Anayasa'da yapılan değişik ile milletvekili seçme ve seçilme haklarına kavuşmuşlardır. Türkiye 1934 yılında yapılan düzenlemeyle, birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce, kadınlara siyasi hakları veren ülke olmuştur." ifadelerini kullandı.

ETSO Başkanı Zıpkınkurt

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpıkunkurt 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Zıpıkunkurt, mesajında, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında yer alan, insanlığın devamı için olmazsa olmaz olan kadınların yaşam döngüsünün baş kahramanı olduğunu belirtti.

Kadının aile kurumunun temelini oluşturduğunu aktaran Zıpkınkurt, "Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler üstlenmiş olup günümüzde de iş dünyasında kilit noktalarda yer alarak ülke ekonomisinin gelişimine değerli katkılarda bulunmaktadırlar. Bu düşüncelerle İlimiz, Ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan tüm kadınlarımızın sağlık, başarı, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini temenni eder, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarız." ifadelerini kullandı.

Edirne Diş Hekimleri Odası

Edirne Diş Hekimleri Odası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Edirne Diş Hekimleri Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan İnsanlığın devamı için olmazsa olmazı, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, fedakar, Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar." ifadeleri kullanıldı.

Trakya Gazeteciler Derneği

Trakya Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Yavuz Göktaş da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Göktaş, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün ilk olarak 1910'da kutlanmaya başlandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Oysaki kadınlarımız istedikleri hakları yıllarca yaptıkları mücadelelere rağmen tam olarak alabilmiş değil. Ülkemizde ne iş dünyasında ne de siyasette yeterince yerini alamayan, kadınlarımız bugün yine günlerini anacak ve haklarını almak için konuşacaklar. Kadınlarımızın bitmek bilmeyen hak alma savaşları hala devam etmekte. Bundan sonra ki yıllarda da devam edecektir. Kadınlarımızın, özellikle siyasette ve İş Dünyasında daha fazla yer alamaması haklarının da hızla alınmasına engel olmakta.

Cumhuriyetin kurulduğu ilk günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği hakları bile zaman içinde ellerinden alınan kadınlarımızın hak arayışlarını basın mensupları olarak destekliyoruz."

-TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslan

TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aslan, mesajında, kadınlar milli ve manevi değerlerin, kültür ve geleneklerin en önemli taşıyıcısı olduğunu belirtti. Kadınların öncelikle anne, bazen sevgili, bazen, arkadaş, bazen abla, bazen kardeş olduğunu aktaran Aslan mesajında şunlara yer verdi:

"Dünyanın yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını da kadınlar yetiştirir. Milletimizin en değerli varlığı olan kadının toplumsal hayatımızdaki yerinin daha da yükselmesi ve iş dünyasındaki katılımlarının artması en büyük dileğimizdir. Yıllardır bir çok zorluklarla mücadele eden kadınlar evde anne iş dünyasında da çalışan kadın olma misyonunu başarıyla sürdürmektedirler.

Bir kadının gelişmesi toplumun gelişmesi demektir. Kadınlar farklı sektörlerde yaptıkları girişimler ile iş dünyasına kadının başarısını ve artan başarı oranı ile de sürdürebilirliği kanıtlamışlardır. Kadınların geleceğine yatırım, ülkenin geleceğine yatırımdır. Bu düşünceler ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzurlar dilerim."

Kaynak: AA / Güncel

Erdin Bircan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title