Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Kadın ve Kızlara Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Somut Adımlar Atılması Çağrısında Bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, kadın ve kızlara karşı şiddetin önlenmesine dair somut adımlar atılması çağrısında bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle New York'taki BM binasında bir açıklama yapan BM Genel Sekreteri Moon, "Kadın ve kızlara karşı yapılan şiddet, dünyanın her kıtasında, her ülkesi ve kültüründe iğrenç bir intiba uyandırmakta. Kadınları tehdit eden bu anlayış, insanlık adına kabul edilebilir şey değil. Kadın ve kızlara karşı şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılmasına dair somut adımlar atılmasını gerektiren bir dönemdeyiz" dedi. Moon; hükümetler, uluslararası organizasyonlar, özel sektör ve daha geniş halk kesimlerine kadınların eğitimi, kadınlara mikrofinans sağlanması ve cinsiyete dayalı şiddetle mücadele stratejileri geliştirilmesi konularında ortak hareket etmesi çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Moon, 192 üyeli BM'nin her yıl yapılan Genel Kurulu'nda kadına karşı şiddetin önemli gündem maddesi olarak ele alındığını, BM'nin de kadınlara karşı açık ve tarihsel bir yaklaşımının olduğunu vurguladı.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title