Haberler

"7. Sinemardin Uluslararası Film Festivali" Başladı

Mardin Film Ofisi Derneği'nce bu yıl 7'ncisi düzenlenen "SineMardin Uluslararası Film Festivali" başladı.

Mardin Film Ofisi Derneği'nce bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Sine Mardin Uluslararası Film Festivali" başladı.

Festivalin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Selim Palamut, etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu taşıdıklarını söyledi.

Palamut, şehirlerin insanı kuşatan bir ruhları olduğunu ifade ederek,

"Mardin de sinemacıların, fotoğrafçıların eşsiz ilham kaynağıdır. Son zamanlarda bölgemizde yaşanan huzur ve güvenin ardından Mardin, sinema ve dizilerin vazgeçilmez mekanlarından biri haline geldi. Mardin Müslüman'ı, Süryani'si, Kürdü, Arab'ı ve Yezidisi ile insanların hoşgörü içerinde bir arada yaşadığı bir marka şehirdir. Bu konuda yoluna devam etmektedir. Mardin'i bir film platosu haline getirmek istiyoruz. Biz inanıyoruz ki Mardin Türkiye ve Ortadoğu'nun

'Mardinwood'u olacaktır" dedi.

- Murathan Mungan'a onur ödülü-

Mardin Film Ofisi Derneği ve Festival Başkanı Helün Fırat ise temel amacı Mardin'in sinemayla alakalı altyapısının ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması ve genç sinemaya destek vermek olan SineMardin ile bu yıl birçok ilke imza atacaklarını söyledi.

Fırat, festivalde birçok ünlü yönetmenin ödüllü filmlerini Mardinli sinemaseverlerin beğenisine sunacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Festivalin en büyük özelliği ilk kez yarışmalı iki bölümü Mardinli sinemaseverlerin beğenisine sunacak olmasıdır. Kısa ve belgesel kategorilerinde yarışacak olan filmler yine Mardinli sinemaseverler tarafından oylanacak. Ayrıca bu sene bizim teklifimizi kabul ederek bizi kırmayan ve onur konuğu olarak katılan Murathan Mungan'a teşekkür ediyoruz. Kendisine onur ödülünü sunmak bizleri onur verecek."

Murathan Mungan ise onur ödülü alacak olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, bir şair ve yazar olarak hayatında çok kez ödülle onurlandırıldığını ancak bu ödülün kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirtti.

Katkı sunan herkese ve tüm hemşehrilerine gönülden teşekkür ettiğini vurgulayan Mungan, "Bir Mardin çocuğu olarak bu ödülü alıyorum. Bu kadar güzel bir gökyüzüne sahip bu kent, sizce artık bir yazlık sinemayı hak etmiyor mu- Bu güzel teraslardan birini yine hayallere ve yıldızlara açalım" dedi.

-Majid Majidi de Sinemardin'de-

Geçtiğimiz yıl Bahman Ghobadi'yi, bu yıl da İran sinemasını dünyaya tanıtan ünlü yönetmen Majid Majidi'yi konuk eden SineMardin, "Serçelerin Sesi",

"Cennetin Çocukları" ve "Baran" filmlerinden oluşan özel gösterimlerle Mardinli sinemaseverlerle buluştu.

Törenin sonunda Mardin'e ilk sinemayı getiren ve sinemada emeği geçenlere ödülleri verildi.

SineMardin, her yıl olduğu gibi sinemaya doğrudan ulaşma imkanı bulamayan genç ve çocuklar için özel bir gezici gösterim programı sunacak. SineMardin ve Mardin Film Ofisi işbirliğiyle oluşturulacak olan destek fonuna Mardin'de yaşayan genç sinemacılar film projeleriyle başvurabilecek. Kısa, belgesel ve uzun metraj film projelerinin başvuruları 31 Aralık 2012 tarihine kadar devam edecek.

Muhabir: İbrahim Sincar - Abdülhalim Çelik / Sema Kaplan

Yayıncı: Murat Taydaş - MARDİN

Kaynak: AA / Yerel

Murathan Mungan Türkiye Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title