Haberler

61. Cannes Film Festivali Başladı

61. Uluslararası Cannes Film Festivali, Brezilyalı Yönetmen Fernando Mereilles'in, Portekizli Nobel Ödüllü Yazar Jose Saramago'nun Romanından Esinlenilerek Çevrilen 'Blindness' Adlı Psikolojik Korku Filminin Gösterimiyle Bu Akşam Başladı.

61. Uluslararası Cannes Film Festivali, Brezilyalı yönetmen Fernando Mereilles'in, Portekizli Nobel ödüllü yazar Jose Saramago'nun romanından esinlenilerek çevrilen ''Blindness'' adlı psikolojik korku filminin gösterimiyle bu akşam başladı.

Dünyada birçok ülkede televizyonlarda canlı yayınlanan festivalin açılış törenini, ünlü oyuncu Edoard Baer yönetti.

Törene ve filminin gala gösterisine Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover ve Gael Garcia Bernal gibi ünlü oyuncular da katıldı.

Açılış törenine, geçen yıl en iyi senaryo ödülünü alan ve bu yıl Altın Palmiye dışında ''Uncertain Regard'' isimli yarışma bölümünün jüri başkanı olan Fatih Akın da katıldı.

Jüri başkanlığını yapan ünlü Amerikalı oyuncu Sean Penn, festivalin açılışı dolayısıyla film dağıtım şirketlerine yaptığı çağrıda, festival sonunda ödül almayan filmlerin de güçlü bir biçimde desteklenmesi çağrısında bulundu.

''Altın Palmiye'' için yarışacak 22 film arasında bu yıl Nuri Bilge Ceylan'ın ''Üç Maymun'' filmi de bulunuyor. Ceylan'ın filmi, yarın basın için yerel saatle saat 16.00'da gösterilecek. Ceylan'ın filmi yarışma çerçevesinde 16 Mayıs Cuma günü yerel saatle 12.00 ve 22.30'da gösterilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title