Haberler

47. Kütüphane Haftası

47. Kütüphane Haftası Gölbaşı Baldudak İlköğretim Okulu'nda kutlandı.

47. Kütüphane Haftası Gölbaşı Baldudak İlköğretim Okulu'nda kutlandı.

Programa Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Garnizon Komutan Vekili J.Kd.Bçvş.Ünal Balcı, İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürvekili Hayrettin Balcı, CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Deveci, MHP İl Genel Meclis Üyesi Halil Yurtseven, MHP Meclis Üyesi Ali Atsız, Kaymakam Refiki Coşkun Öztürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Altun, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Raşit Zengin, kitabın ve kütüphanenin önemini vurgulayarak, "Bizi tarihin derinliklerine götüren o zamanda yaşayan insanlarla düşünürlerle, fikir adamları ile konuşturan onların yazdıkları kitaplardır. Biz o kitapları okurken sanki fikir adamlarının kendisi ile konuşur gibi onların fikirlerini düşüncelerini yazdıkları kitaplarla şu anda kendi zamanımızda anlıyoruz" diye konuştu.

Kitapların çok önemli olduğunu anlatan Zengin, şöyle konuştu:

"Tabi kitabın kendisi önemli ama kitaplar niçin yazılmış? Kütüphanenin raflarında, sandıklarda, kutularda saklansın en güzel ciltlerle ciltlensin ama bir kenarda dursun diye mi. Tabii ki hayır. Kitaplar okunulsun diye, fikirler tartışılsın, konuşulsun, gelişme kaydedilsin diye yazıldı. Dolayısıyla okumanın önemini kelimelerle anlatmak imkansız. Biz millet olarak okuma alışkanlığından biraz uzaklaştık. Genel olarak kişi başına düşen kitap okuma sayısı çok düşük. Unutmayalım ki ilerlemenin baş şartı okumaktır. Şu anda maalesef okumanın önüne geçen internet, televizyon, cep telefonları bizim zamanımızı heba eden araçlar. Her ne kadar internet kullanmasını bilene faydalı da olsa kitabın yerine geçmesi mümkün değildir."

Gölbaşı Kütüphanesi Müdürü Özbey Uçak da kitabın ve okumanın önemine değinerek, "Kitap uygarlığın simgesi, demokrasinin somut kanıtı, karanlığın manasız düşmanıdır. Kitap ve okuma hayatın kutsallığı ile birbirini tamamlamıştır" diye konuştu.

İnsanlık tarihinin kütüphanenin yerine koyabilecek bir kurumu henüz keyfedemediğini ifade eden Uçak, "Çünkü kütüphaneler, okumanın, öğrenmenin, düşünmenin ve üretmenin yegane odak merkezidir. Eğitimin her aşamasında merkez ve yön belirleyici konumdadırlar" dedi.

Okul Müdürü İsmail Sak ise kütüphanelerin yerini internet kafelerin aldığını ifade ederek, "Kütüphanelerin yerini internet cafeler, kitapların yerini ise bilgisayarlar almıştır. Biz millet olarak az okuyan çok seyreden çok konuşup az dinleyen bir toplum haline geldik. Bu üzüntü vericidir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Baldudak İlköğretim Okulu'nun kütüphanesini yaptıran Yılmaz Koçak adına kızı Ferican Koçak'a plaket takdim edildi. Koçak'a plaketini Kaymakam Zengin verdi. Programda ayrıca en çok kitap okuyan üyelerden Zehra Erdemir, Aleyna Çakır, Cemile Baytemur, Yusuf Özer, Dilek Demir'e de çeşitli hediyelerden oluşan bir paket takdim edildi.

Öğrencilerin hazırlamış olduğu skeç ve folklor gösterileri ile devam eden programda Okul Kütüphanesi açılışı yapıldı. Program kitap sergisinin gezilmesi ve en son öğrenci velilerinin hazırlamış olduğu ikramlarla son buldu.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title