Haberler

4 İlde Sahte Euro ile Dolandırıcılık

Alışveriş Bahanesiyle 4 İlde Sahte Euro ile Dolandırıcılık Yaptıkları İddia Edilen 2 Kişi, Eskişehir Polisinin Takibi Neticesinde Afyonkarahisar'da Yakalandı.

Alışveriş bahanesiyle 4 ilde sahte euro ile dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 2 kişi, Eskişehir polisinin takibi neticesinde Afyonkarahisar'da yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Afyonkarahisar, Kütahya, Kırıkkale ve Eskişehir'de alışveriş bahanesiyle birçok işyeri sahibine sahte 500 euro vererek dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen M.Y. (44) ile M.T.'yi (37) takibe aldı. Şüphelilerin içinde olduğu ve bir firmadan kiralandığı tespit edilen 34 plakalı otomobil, Afyonkarahisar'ın Gazlıgöl yolunda polisin düzenlediği operasyonla durduruldu. Eskişehir'de 3 ayrı işyerinden sahte 500'er euro ile satın aldıkları kömür, halı, demir malzemelerini daha sonra alacaklarını söyleyip işyerinde bıraktıkları ve işyeri sahiplerinin verdiği para üstleriyle kaçtıkları iddia edilen şahıslar gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada ise, gizli bölümlere zulalanan 19 adet sahte 500 euro, 2 adet sahte 100 ABD Doları ele geçirildi. Eskişehir'e getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, mağdur durumda olan vatandaşların '155 Polis İmdat' telefonunu aramak suretiyle kendilerine müracaat etmelerini istedi.

(OÖ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title