Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Türk Ordusunun Mustafa Kemal Atatürk Komutasında Düşmana Son Darbeyi İndirerek Anadolu'dan Söküp Attığı "Büyük Taarruz"un 85. Yıldönümü, Samsun'da Törenle Kutlandı.

Türk ordusunun Mustafa Kemal Atatürk komutasında düşmana son darbeyi indirerek Anadolu'dan söküp attığı "Büyük Taarruz"un 85. yıldönümü, Samsun'da törenle kutlandı.

Sahil yolunda düzenlenen tören, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Garnizon Komutan Vekili Karadeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kurmay Kıdemli Albay İlyas Koçak vatandaşları ve askeri personeli selamlamasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Piyade Yüzbaşı Sadi Çakır, günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı. Piyade Yüzbaşı Çakır, aziz Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun 30 Ağustos'ta kazandığı zaferin 85.

yıldönümünün önemine dikkat çekerek, "Bu zafer ulu önder Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş, milli birlik ve beraberlik ruhu içersinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilmiştir. Hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancı zafere imzasını koymuştur. Bu zafer, ülkemizi parçalamak ve yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların o gün için sonuncusu olan Sevr paçavrasının yırtılıp atıldığı bugün, yüce Türk milleti ve kahraman Türk

ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının bütün dünyaya gösterildiği zaferdir. Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğu tüm dünyaya gösterilmiştir. Balkan Harbi'nin hemen ardından gelen 1. Dünya Harbi'nde 4 yıl gibi uzun bir zaman Avrupa'nın ve dünyanın en büyük devletleriyle savaşarak bitkin düşen bu milletin 3 yıl 3 ay ve 11 gün gibi uzun bir zaman katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanın bedeli olan, tarihte bir benzeri daha

bulunmayan eşsiz bir zaferi kutluyoruz" dedi.

Daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen geçiş töreninde Türk askerinin çelikleşmiş iradesini alkışlayan vatandaşlar, öğrenciler, Kore ve Güneydoğu gazileri ve şehit yakınlarını da ayakta uzun süre alkışladı.

Törene, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, alt kademe belediye başkanları, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(MD-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title