Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gülşen, mesajında, aziz milletin istiklal uğruna verdiği mücadele ile kazanılan büyük zaferin 91. yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Elde edilen destansı zaferle, herkesin ortak mirası olan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığını aktaran Gülşen, "Bugün, bizlere düşen görev, türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, daha da yüceltmek ve güçlendirmek olmalıdır" ifadelerini kullandı

-MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar-

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar da, mesajında, 30 Ağustos'un bütün dünyaya Türk Milletini yok etmenin, vatanını işgal etmenin imkansız olduğunun en büyük ispatı olduğunu belirtti.

Kahraman Türk Ordusunun o gün vermiş olduğu destansı mücadelenin, bugün kutlanılan büyük bir bayram olarak miras kaldığını ifade eden Çınar, şunları kaydetti:

"Kazanılan zaferin mutluluğunu ve gururunu bu günde yüreklerimizde aynı duygularla muhafaza etmekteyiz. Sonsuza dek de etmeye devam edeceğiz. Bizlere bugün dahi büyük bir coşkuyla kutladığımız büyük zaferi armağan eden bütün şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyor ve Yüce Allah'tan rahmet diliyorum."

-Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz-

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ise mesajında, Türk milletinin, emsalsiz kurtuluş mücadelesiyle kazandığı zaferlerle, Türk'ün bir tarih adı olduğunu ve yok edilmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha açıkça ilan ettiğini belirtti.

30 Ağustos Zaferinin, Atatürk'ün önderliğindeki bir destan olduğunun altını çizen Türköz, bu zaferle Anadolu topraklarının sonsuza kadar Türk yurdu yapıldığını ifade etti.

-Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz-

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz ise, 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin, tarihin en anlamlı ve parlak zaferlerinden biri olduğunu belirtti.

Kahraman Türk askerinin, büyük bir fedakarlıkla yürüttüğü varoluş mücadelesini zaferle noktalayarak, gelecek nesillere bir gurur ve onur gününü miras olarak bıraktığını vurgulayan Yavuz, "Bugün, damarlarımızda taşıdığımız asil kan sayesinde, sahip olduğumuz milli ve manevi değerlerle bu kutsal mirasın değerini çok iyi biliyor ve derinden hissediyoruz. Bu vesileyle bizlere bağımsızlığımızı veren, böyle büyük onur ve mutluluk dolu bayram günleri yaşatan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

-Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan-

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarının kurtarılarak, Türk Milleti'nin hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuştuğunu belirtti.

Arslan, milletin bu zaferle, milli hakimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders verdiğini kaydetti

-AK Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Çelik-

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Çelik, 30 Ağustos'un Türk milletinin eşsiz kahramanlığının, vatan sevgisinin ve bağımsızlığına olan düşkünlüğünün sembolü olan bir gün olduğunu belirtti.

Atalardan alınan bu büyük onurun, atılan her adımda insanlara güç verdiğini ifade eden Çelik, temel hedeflerinin Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak olduğunu aktardı.

-AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, 30 Ağustos Zaferi'nin milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatı olduğunu belirtti.

Bu zaferle Türk bayrağının özgürce dalgalandığını aktaran Küçükmorkoç, ""30 Ağustos, Türk ordusunun, yüksek gücünün ve yiğitliğinin tarihe kazındığı gündür. Bir milletin yedisinden yetmişine, kadınından erkeğine, malından canına tüm varlığını ortaya koyarak hürriyet ve bağımsızlığın bedelini ödediğinin simgesidir" ifadelerini kullandı.

-KGC Başkanı Erkan Yılmaz-

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz, 30 Ağustos'ta, dünyanın en güçlü ordularının Türk Milletini yok etmek için Anadolu'ya geldiklerini hatırlatarak,  göğsü iman dolu yiğit Türk Askeri karşısında büyük bir yenilgi aldıklarını kaydetti. - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Gökhan Gülşen Zafer Haftası Kastamonu Ak Parti Yerel Haberler

title